Otvoreni “Užički dani”

Autor: uzice.rs
06. Oktobar 2023
Otvoreni “Užički dani”

U Narodnom pozorištu Užice otvoren je stručni skup lekara “Užički dani”, koji se tradicinalno organizuje u okviru Programa obeležavanja dana grada. Otvaranju je ispred Ministarstva zdravlja prisustvovao dr Mirsad Đerlek, državni sekretar, a okupljene zdravstvene radnike pozdravio je i zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović.

54. godine “Užičke dane” organizuje Srpsko lekarsko društvo – podružnica Užice a po rečima direktorke Zdravstvenog centra Užice dr Nataše Gagović njihov cilj je unapređenje zdravstvenog sistema i usluga koje se pružaju građanima.

“Važno nam je da imamo što više jakih udruženja, jer ona jačaju i naš zdravstveni sistem. Ovakvi skupovi važni su, jer na jednom mestu okkupljaju zdravstvene radnike, predstavnike udruženja i Ministarstva zdravlja. u direktnojn komunikaciji razmenjujemo iskustva i dolazimo do rešenja određenih problema. Sve to uiticaće na viši nivo kvaliteta usluga koje se pružaju pacijentima”.

Dr Mirsad Đerlek državni sekretar u Ministarstvu zdravlja pozdravio je okupljene u ime Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva i poželeo im uspešan rad i nastavak duge tradicije organizacije ovog skupa.

“Drago mi je što svi zajedno učestvujemo, a cilj nam je kontinuirana edukacija naših medicinskih radnika, jer želimo da napravimo jedan stabilan zdravstveni sistem koji će biti uvek spreman da odgovori i na najveće izazove kao što je to bilo sa koronom. Impresioniran sam i činjenicom da su odabrane teme koje su aktuelne u ovom trenutku.”

Učesnike skupa pozdravio je i zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović. Izrazivši zadovoljstvo što se ovaj stručni skup zdravstvenih radnika odvija u danima kada se obeležava Dan grada, Stojadinović je istakao da se Užice razvija, zahvaljujući ljudima koji u njemu žive.

“Njihov optimizam, vera i entuzijazam čine naše Užice gradom u koji se rado dolazi i u koji se vraća sve veći broj onih, koji su iz njega zbog obrazovanja ili posla otišli. Među njima se naročito izdvajate vi, zdravstveni radnici, koji uprkos brojnim izazovima ne posustajete u misiji spašavanja ljudskih života i očuvanja zdravlja naših sugrađana. Taj zadatak zahteva i kontinuirano stručno usavršavanje, a “Užički dani”, koji traju 54 godine daju ogroman doprinos unapređenju našeg zdravstva. Zato nam je posebno drago što se i vaš stručni skup lekara odvija u ovim prazničnim danima. Ja vam u ime Grada Užica želim uspešan rad i znajte da na našu podršku možete računati kao i do sada”.

Kao i prethodnih godina tokom dva dana učesnici “Užičkih dana” razmotriće sve aktuelne teme iz oblasti zdravstva, sa posebnim akcentom na bolesti koje su porastu.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs