Otvoreni “Užički dani”

Autor: uzice.rs
22. Septembar 2022
Otvoreni “Užički dani”

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević otvorila je 52.”Užičke dane”, dvodnevni stručni skup lekara Srpskog lekarskog društva-podružnice Užice, koji tradicionalno okupljaju predavače iz zdravstvenih ustanova širom Srbije.

“Uvažene kolege, posebno mi je zadovoljstvo što mogu danas da vas pozdravim ispred grada Užica i izrazim veliko zadovoljstvo sto se jedan ovakav ,važan naučni skup održava u okviru obeležavanja Dana grada. “Užički dani” imaju posebnu jačinu, simboliku, značaj i to nam se potvrđuje već više od pola veka. Užice je grad koji u svakom smislu podržava ali i daje značajan doprinos u stručnom usavršavanju, koje za cilj ima unapređenje razvoja zdravstva. Zbog toga svako novo znanje i iskustvo primenite u praksi na najbolji mogući način vođeni najhumanijom profesijom za koju ste se opredelili”, poručila je okuljenim zdravstvenim radnicima gradonačelnica.

Podružnica Užice je prva najveća podružnica Srpskog lekarskog društva, koje sada okuplja više od 80 podružnica iz cele zemlje, a prvi “Užički dani” održani su 1969.godine.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs