Overa i za novu kategoriju povlašćenih

21. Decembar 2016
Overa i za novu kategoriju povlašćenih

Iz odeljenja za saobraćaj JP „Užice razvoj“ obaveštavaju korisnike gradskog i prigradskog prevoza u Užicu koji poseduju legitimacije za besplatan prevoz da se važnost istih produžava do 30. juna 2017 godine. Overa odnosno produžetak važnosti legitimacija može se izvršiti svakog radnog dana od 8 do 15 časova na šalteru JP „Užice razvoj“ pored glavnog ulaza na autobuskoj stanici.

Ovome treba dodati i da su najnovijom odlukom Gradskog veća Užica pravo na besplatan prevoz stekli i penzioneri stariji od 65 godina koji imaju prebivalište na teritoriji grada a koji imaju penzije između 20 i 25 hiljada dinara mesečno. Oni uplatom od 1 000 dinara na polugodišnjem nivou, ostvaruju pravo na ovu beneficiju.

Podsećamo, pravo na povlastice u gradskom prevozu mogu da ostvare lica koja imaju preko 65 godina života a nemaju prihoda ili penzioneri čije penzije ne prelaze iznos od 20.000 dinara, zatim osobe sa invaliditetom (kojima su oštećeni ekstremiteti bitni za upravljanje vozilom, korisnici invalidskih kolica, slepe i slabovide osobe čije je oštećenje vida najmanje 90%, osobe sa oštećenjem sluha najmanje 95%, ratni i mirnodopski vojni invalidi od I do IV grupe invaliditeta, civilni invalidi rata od I do IV grupe invaliditeta, osobe sa V i VI grupom invaliditeta ukoliko imaju oštećenje donjih ekstremiteta i ostvaruju pravo na ortopedski dodatak ili ortopedsko pomagalo) i lica obolela od težih bolesti (distrofije, paraplegije, kvadriplegije, cerebralne paralize, lica na dijalizi, lica obolela od karcinoma).