Ovo su komadi odeće koje obavezno morate imati u svom ormanu!

28. Maj 2022
Ovo su komadi odeće koje obavezno morate imati u svom ormanu!

Koliko puta ste se ove godine zatekli ispred svog ormana razmišljajući kako nemate šta da obučete? Ukoliko vam se ovo često dešava, a vaš orman pritom vrvi od odeće toliko da se jedva zatvara, možda nije problem u nedostatku odeće, već u načinu na koji je (ne)kombinujete.

Ako želite da imate bezbroj kombinacija koje ćete voleti da nosite i uz koje ćete uvek biti u trendu, prilikom kupovine pojedinačnih komada morate sagledati celu sliku. Najbolja investicija u vaš stil jesu jednostavni komadi koje možete nositi u svim prilikama i kombinovati sa svom ostalom odećom koje posedujete.

U nastavku teksta za vas smo pripremili listu glavnih komada odeće koje morate posedovati, a koji će vam znatno olakšati svakodnevno oblačenje i kreiranje sopstvenog stila!

#1 Jednobojne pamučne majce – vaš glavni modni adut

Jednostavne i udobne majce suptilne boje i nenametljivog dezena prosto se moraju naći u vašem ormanu! One predstavljaju svestran komad odeće, koji možete prilagoditi svakom stilu i uklopiti u svaku kombinaciju.

Kada birate ove komade, nepohodno je da se usredsredite na kvalitet, jer ćete ih često koristiti, te je bitno da vam dugo služe i budu udobne. Kvalitetne majice za žene i muškarce odlikuju nežni i prirodni materijali, udobnost tokom nošenja, ali i postojanost boja i aplikacija.

Možete ih nositi ispod duksa tokom prelaznog vremena, izabrati kao centralni komad autfita tokom leta, ili upariti sa omiljenim sakoom za poslovan, ali ležeran izgled.

#2 Kvalitetan i udoban pamučni donji veš za svakodnevni komfor

Iako nije komad odeće koji drugi ljudi mogu da vide, donji veš je izuzetno bitan deo garderobe, koji nikako ne smemo izostaviti u ovoj priči. Dobar donji veš mora biti kvalitetan, udoban i pre svega od prirodnih materijala, koji su nežni prema koži.

Iako svi želimo da naš donji veš lepo izgleda i bude nežan na dodir, činjenica je da čipka i veštački materijali poput poliestera nisu dobri za kožu. Pogotovo za kožu tako delikatne regije sklone iritacijama kao što je to intimna regija.

Najbolje što možete da učinite za svoje zdravlje i udobnost jeste da se odlučite za prirodne materijale koji su nežni prema koži, dozvoljavaju joj da diše i ne stvaraju iritacije. U takve materijale spada naravno pamuk, bilo da je organski li neorganski, ali i viskoza i modal.

Današnji proizvođači kvalitetnog veša najčešće kombinuju pamuk sa malim procentom elastina kako bi vešu pružili neophodnu rastegljivost i postojanost, što predstavlja idealnu kombinaciju.

#3 Bela košulja – efektan komad odeće koji se lako uklapa u svaki stil

Odavno je prošlo vreme kada je bela košulja išla isključivo u paru sa crnim smokingom i crnom leptir mašnom. Bela košulja je danas deo gotovo svakog stila, može se kombinovati sa svakim komadom odeće i nositi u svim prilikama.

U izlozima popularnih modnih lanaca možete ih videti u različitim izdanjima i veličinama, i u različitim kombinacijama. Uska i elegantna bela košulja upasana u suknju ravnog kroja ili široka oversize košulja preko crop topa i mini suknje – uz ovaj komad odeće ne možete pogrešiti.

#4 Elegantan komad odeće za sve svečane prilike

Nećemo reći mala crna haljina jer je ta fraza već odavno kliše, ali istina je da u svakom trenutku u svom ormanu morate imati spreman jedan elegantan komad odeće, koji možete obući u gotovo svakoj posebnoj prilici.

Imajući u vidu da se ovakva prilika može desiti i tokom proleća i tokom zime, i da to može biti sve od proslave u firmi do svadbe vaših prijatelja, prilikom odabira ovog komada morate dobro promisliti.

Pripadnicima muške populacije preporučujemo kvalitetnu košulju koja će biti u skladu sa njihovim stilom, a koju će moći da obuku i na poslovnom koktelu, i prilikom proslave dana zaljubljenih. Ukoliko niste tip za košulje, već više vučete ka ležernom stilu, dobar izbor biće jedan moderan sako, koji možete kombinovati čak i sa gorenavedenim jednobojnim majcama.

Što se dama tiče, haljina je nepogrešiv izbor za ovakve prilike. Međutim, obratite pažnju na to da ona mora odgovarati različitim prilikama, te izaberite nešto neutralno, ali po vašem ukusu. Nemojte kupovati ni isuviše kratku ni dugačku balsku haljinu, a što se tiče dekoltea, izreza na leđima i dekoracije, odaberite nešto svedeno, što ćete moći da nosite i u firmi i na proslavi devojačke večeri.

Izgradnja sopstvenog stila ne mora biti skupa i zahtevna, sve dok se trudite da umanjite količinu nepotrebne odeće i efektno kombinujete onu kojU već posedujete. Sagledajte koju odeću sve imate, koju koristite a koju ne, uključite maštu i udahnite novi život u svoj stil!

 

Izvori fotografija:
https://unsplash.com/photos/tvG4WvjgsEY
https://www.pexels.com/photo/photo-of-woman-in-white-blouse-playing-with-bubbles-734169/
https://unsplash.com/photos/0C2qrwkR1dI