Panoramski točak već privukao ogromnu pažnju turista

Autor: Nova.rs/Slavica Panić
24. Februar 2022
Panoramski točak već privukao ogromnu pažnju turista

Nova atrakcija Zlatibora, panoramski točak, koji se zavrteo početkom februara, već je privukao ogromnu pažnju turista. Reč je o turističkoj atrakciji, prvoj takvog tipa u Srbiji. Vožnja koja traje pet minuta, pruža pogled na sve četiri strane zlatne planine.

Sve liči na luna park ali vam se od vožnje panoramskim točkom neće zavrteti u glavi. Četvorosedne kabine, kojih je na točku 24, nude neobičnu ali prijatnu vožnju koja je namenjena razgledanju panorame, pre nego podizanju adrenalina. Petominutna vožnja će vas koštati 300 dinara a za decu do četiri godine je besplatna.

Ideja je stigla iz Rusije, a na Zlatiboru ju je realizovao Slobodan Đoković, Požežanin koji se posle 15 godina vratio u svoj kraj i doselio na planinu koja mu je u srcu i po kojoj se zvao njegov restoranu u ruskom Jekaterinburgu.

„Bavio sam se ugostiteljstvom a moji poslovni partneri su imali ovakve zabavne parkove namenjene svim uzrastima. Želja mi je bila da se vratim svom kraju i započnem neki sasvim drugačiji posao. Odluka je pala na zabavu a već se pokazalo da je bila prava, ljudi su oduševljeni“, kaže za Nova.rs Đoković.

Pored panoramskog točka, u ovom modernom zabavnom parku postoje i drugi sadržaji, namenjeni pre svega deci, ali panoramsku vožnju niko ne propušta. Samo u jednom danu, u pogledu iz njegovih kabina uživa oko 1.000 ljudi.

Fotografije—Slavica Panić/Nova.rs