Panoramski vidikovac za atraktivan pogled

17. Maj 2018
Panoramski vidikovac za atraktivan pogled

Vidikovac Veliko Zabučje koji je od centra grada udaljen oko deset kilometar, pruža neverovatan pogled na Užice i njegova prigradska naselja. Izgrađen je u sklopu projekta Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i jedan je od 15 na teritoriji koju pokriva ova organizacija. Uređen je sa oko 900 000 dinara koliko je izdvojilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dok je iz kase grada Užica za ovu namenu opredeljeno 380 000 dinara.

Tihi

Za gradonačelnika Užica, Tihomira Petkovića vidikovac je svojevrsna atrakcija jer veruje da će privuće ne samo lokalno stanovništvo da iz ove perspektive vide grad, već će biti zanimljiv lokalitet i za  turiste.

put

Panoramski dvogled postavljen je 2016. godine, kroz projekat izgradnje vidikovaca koji je takođe Turistička organizacija regije Zapadna Srbija realizovala uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, podsetio je on.

Gradonačelnik je najavio da je  planirano postavljanje dodatnih zaštitnih ograda, turističke signalizacije ali i uređenje pristupnih saobraćajnica. Dodao je i da postoji mogućnost da grad obezbedi lokaciju i infrastrukturne priključke za ugostiteljski objekat u blizini vidikovca, ukoliko bude preduzetnika koji su zainteresovani za otvaranje takvog objekta.

Radjen

 

Grad Užice ove godine je kod Ministarstva turizma konkurisao sa projektom za Unapređenje turističke infrastrukture za aktivni odmor i po tom osnovu je  odobreno  3 miliona dinara za realizaciju projekta izgradnje zip lajna između Čitakove stene i Starog grada. Početak realizacije ovog projekta počeće krajem meseca maja, a završetak radova očekuje se do kraja godine, najavio je Miroslav Rađen, direktor Turističke regije Zapadne Srbije.

kroz ogradu

Grad Užice sa oko 54 registrovana seoska domaćinstva koja imaju smeštajne kapacitete primer je dobre prakse,istakla je Maja Vermezović, gradska većnica za resor turizma. Ona je dodala da je u našem gradu sve veći broj posetilaca ne samo iz Srbije već i iz inostranstva koristi ovu vrstu smeštaja.

MAja

 

Užicu  je u 2017. godini  pripalo priznanje za „Najboljih 99 u Srbiji“ u kategoriji turističkih mesta u organizaciji Udruženja za razvoj turizma i ekologiju a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Vojvodine, Turističke organizacije Beograda, Privredne komore Srbije kao i drugih relevantnih institucija u oblasti turizma, naglasila je ona.