Pažljivo sa svetlećim ukrasima na zavesama i jelkama

26. Decembar 2021
Pažljivo sa svetlećim ukrasima na zavesama i jelkama

Vatrogasno- spasilačke ekipe apeluju na građane Srbije da tokom grejne sezone, kada je povećan broj požara sa najtežim posledicama, ne ostavljaju bez nadzora elektro-uređaje, kao i da povedu računa o starijim sugrađanima koji su u tom periodu najugroženiji.

“U toku predstojećih praznika, kao i svake godine, u Republici Srbiji imamo povećan broj požara na građevinskim objektima, pre svega na stambenim, koji su uzrokovani ljudskim faktorom. Nemar, nepažnja, ponekad i namera izazivaju ove požare. Svi elektro-uređaji koje koristimo u domaćinstvu su potencijalni izazivači, kao i otvoreni plamen. Kad tome dodamo i novogodišnje ukrase koji koriste električnu energiju opasnost je još veća”, prenose iz MUP-a.

Apeluju na sugrađane da u narednom periodu povedu računa o korišćenju ukrasa na zavesama i jelkama i naglašavaju da građani treba obavezno pre upotrebe da provere da li su ispravni, saopštio je MUP.

“Nove ukrase treba da kupuju u prodavnicama koje izdaju atest, a najbitnije je da nikako, nijedan elektro-uređaj, pa tako ni ukrase, ne ostavljaju bez nadzora po napuštanju prostora”, objasnio je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, Miloš Majstorović.