PD “Rujno” najbolje u Srbiji, Dejan Tomić najbolji planinski vodič

17. Decembar 2023
PD “Rujno” najbolje u Srbiji, Dejan Tomić najbolji planinski vodič

Planinarski savez Srbije obeležio je Međunarodni dan planina godišnjom dodelom nagrada za rezultate ostvarene u tekućoj godini. PD Rujno je osvojilo tri nagrade od ukupno pet koliko se dodeljuje.

PD„Rujno“ je proglašeno za najbolje planinarsko društvo sa pređenih 2186 kilometara i ispenjanih 122 kilometara u visinu.

Druga nagrada za Najboljeg planinarskog vodiča pripala je Dejanu Tomiću iz užičkog ”Rujna”. Tokom protekle godine, Tomić je vodio ukupno 1494 planinara i sa njima je prešao 1540 kilometara, a pri usponima savladao 80 kilometara visinske razlike.

I treća nagrada je dodeljena takođe vodiču Dejanu Tomiću za organizaciju humanitarne planinarske akcije “do Ostroga za Nađu”u  dužini od 281km.

Ovo je drugi put zaredom da nagrade dobija PD “Rujno” i vodič Tomić, iste nagrade su osvojene i 2022.godine čime je nastavljena uspešna tradicija ovog Društva u konkurenciji 187 planinarskih društava i 970 planinarskih vodiča. Ovo su sveukupno najveća priznanja za PD “Rujno” u 27 godina dugoj tradiciji i najveći planinarski uspesi našega Grada.