Do petka primedbe na kvalitet vazduha u Užicu

19. Septembar 2018
Do petka primedbe na kvalitet vazduha u Užicu

Građani Užica do petka, 21. septembra u pisanoj formi mogu podneti primedbe i sugestije na kvalitet vazduha u našem gradu. Za utorak, 25. septembar u 11 časova u Gradskoj kući zakazana je prezentacija Plana kvaliteta vazduha koju je uradilo Odeljenje za zaštitu životne sredine kako bi se preduzele mere da se kvalitet vazduha u Užicu poboljša i da se spreče negativne posledice po zdravlje ljudi.

Uzice lozenje

Inače, Grad Užice je na zvaničnom sajtu objavio javni poziv koji je trajao od 21. avgusta do 21. septembra i koji podrazumeva javni uvid građana koji žele  da se informišu o merama, strategijama, analizama i metodologiji koja je korišćena pri izradi plana.

Javni uvid je postavljen na zvaničnu intenet stranicu Grada Užica, a dostupan je i u Odeljenju za zaštitu životne sredine.

Inače, primedbe građana se dostavljaju u pisanoj formi Gradskoj upravi za urbanizam, izgradnju i imovinsko-pravne poslove grada Užica.

Podsećamo, portal Užička republika press krajem prošle godine kroz serijal od devet tekstova pod nazivom “Informisani lakše dišemo” bavio se ovom problematikom iz različitih uglova o čemu možete čitati u našoj rubric Ekologija.