Zlatibor prepun tokom novogodišnjih praznika

01. Januar 2021
Zlatibor prepun tokom novogodišnjih praznika

Doček 2021. godine, na Zlatiboru se razlikovao od dosadašnjih. Umesto masovnog dočeka na otvorenom, rezervisanih u kafićima i diskotekama, restoranima i hotelima prelazak iz jedne u drugu godinu proslavljen je u apartmanima, hotelskim sobama ili pod vedrim nebom.  Novogodišnja noć je protekla mirno bez ijednog incidenta.  Glavna zabava bile su petarde i vatrometi.

Planinsko sunce, od ranog jutra izmamilo je turiste da izađu u šetnju, na terasama popiju i pojedu nešto   u kafićima i restoranima koji su danas otvoreni do 18 časova.  Zbog toga je danas u najsunčanijem delu dana na ovoj planini teško bilo naći slobodnu stolicu, naročito na otvorenom.

Sprovođenje mera koje je krajem prošle godine doneo Krizni štab, na Zlatiboru kontroliše veliki broj komunalnih i sanitarnih inspektor. Oni su pre tri dana sa tim zadatkom došli na Zlatibor, a ovde je uočeno i prisustvo žandarmerije.

Dodajemo da je prema nezvaničnim podacima Novu godinu na Zlatiboru dočekalo oko 30.000 turista.   Veliki broj je onih koji su boravak na ovoj planini otpočeli danas, o čemu svedoče saobraćajne gužve na prilaznim magistralnim putevima.  Pogled na zlatiborske ulice i pešačke staze ne može dati tačnu procenu o trenutnom broju turista ali činjenica je da je Zlatibor prepun.