Počele prijave za upis u specijalizovane srednje škole

20. April 2023
Počele prijave za upis u specijalizovane srednje škole

Učenici osmog razreda koji žele da upišu neku od specijalizovanih srednjih škola, mogu do 24. aprila da se prijave za polaganje prijemnog ispita preko portala Moja srednja škola. Miloš Blagojević iz Ministarstva prosvete kazao je da je onlajn procedura jednostavna i da je potrebno otići na sajt Moja srednja škola i pratiti uputstva koja se tu nalaze.

“Imamo mogućnost prijavljivanja i u osnovnim i srednjim školama, u osnovnim matičnim i srednjim u kojima se polaže prijemni. To se radi u petak i u ponedeljak, 21. i 24. aprila”, naveo je Blagojević za RTS. Ukazao je da su najpopularniji IT smerovi za računarstvo i informatiku.

Blagojević je rekao da je za ovu godinu spremljeno oko 4.500 mesta za upis u specijalizovana odeljenja i da su, sem mesta za učenike sa posebnim sposobnostima u gimnazijama, obuhvaćene i likovne i muzičke škole. On očekuje da će sva mesta biti popunjena, ali da neće biti mesta za sve. “Otprilike nam se prijavi oko 7.000 učenika za 4.500 mesta. Interesovanje je različito, ali su možda najpopularniji IT smerovi za računarstvo i informatiku”, kaže Blagojević.

Polaganje prijemnih ispita biće održano tokom maja, a rezultate će biti objavljeni na portalu Moja srednja škola.