Počeli radovi na rekonstrukciji magistralnog cevovoda u Sevojnu

Autor: uzice.rs
31. Mart 2022
Počeli radovi na rekonstrukciji magistralnog cevovoda u Sevojnu

Radovi na rekonstrukciji čeličnog magistralnog cevovoda u Gradsko opštini Sevojno čija vrednost je procenjena na oko 80 miliona dinara trebalo bi da bude završen u roku od 90 dana. Zoran Radibratović tehnički direktor “MPP Jedinstvo”, koje je nosilac konzorcijuma užičkih firmi koje izvode radove na rekonstrukciji vodovoda podseća da se radi komletno novi cevovod u dužini od oko 1840 metara.

“Radi se na izgradnji novog polietilenskog cevovoda na deonici od ulaska u Sevojno do Kolonije. Time se rešava dugodišnji problem u pogledu stalnih havarija postojećeg cevovoda, što pravi probleme kako privatnim korisnicima tako i brojnim privrednicima. Zbog izmene projektne dokumentacije očekuje nas zahtevan posao u smislu prilagođavanja te dokumetacije stanju na terenu, kao i veliki deo istražnih radova zbog podzemnih instalacija, ali kako imamo i iskustvo sa Fabrikom vode na kojoj smo takođe radili, ne bi trebalo da bude većih problema”.

Nestabilna situaciju na tržištu izazvana ratnim sukobom u Ukrajini delom utiče na otežanu nabavku materijala ali po Radibratovićevim rečima preduzete su određene mere i sledeće sedmice stižu prve količine cevi.

Dušan Vasiljević JKP Vodovod, kao stručni nadzor ispred grada Užica dodaje da je važno naglasiti da građani Sevojna neće imati duže prekide u snabdevanju vodom tokom radova.

“Radiće se po deonicama i do prekida može doći kod prriključenja ali će to trajati kratko. Takođe građani treba da znaju da se paralelno sa ovim cevovodom radi i zamena azbestnih cevi novim polietilenskim sekundarnim cevovodom. Na njega će biti prebačeni postojeći priključci, čime će se stari azbestni cevovod biti ugašen.

Rok za završetak radova je 90 dana, pa se očekuje da će građani i privreda Sevojna od juna meseca imati u upotrebi kompletno novi cevovovod u funkciji. Time se posle nekoliko decenija rešava jedan od njihovih gorućih problema.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.