Počeli radovi na rekonstrukciji pešačke staze između OŠ”Nada Matić i Doma zdravlja”

Autor: uzice.rs
10. Novembar 2021
Počeli radovi na rekonstrukciji pešačke staze između OŠ”Nada Matić i Doma zdravlja”

Počeli su radovi na rekonstrukciji pešačke staze između OŠ “Nada Matić” i Doma zdravlja Užice. Sredstva u iznosu od oko pet miliona dinara opredeljena su poslednjim rebalnsom budžeta grada, a rok za završetak radova je 30 dana.

Pešačka staza, odnosno prolaz između “OŠ Nada Matić” i Doma zdravlja Užice biće rekonstruisana u narednih mesec dana, a na zadovoljstvo velikog broja građana koji nekoliko godina unazad ukazuju na značaj realizacije tog posla. Po rečima Nikole Maksimovića direktora JP “Užice razvoj”, i ovi radovi pokazuju da se u saradnji sa građanima i zahvaljujući njihovim inicijativama rešavaju problemi.

“Očekujemo da se radovi urade kvalitetno i brzo i u dogovoru sa izvođačem krenulo se u kompletnu demontažu razbijanje betenske podloge, pešačke staze, trotoara i stepenika. Očekujemo da se u toku sledeće nedelje krene sa kopanjem i izgradnjom kišne kanalizacije, koja je bila višegodišnji problem u ovom delu. Proveriće se kompletno inastalacije vezano za Telekom, struju i toplovod. Nakon toga u dogovoru sa arhitektama i urbanistima izvršićemo kompletno parterno uređenje gde će biti izvršena i montaža behatona”.

Maksimović dodaje da je o ovim radovima obaveštena uprava škole, a učenike i građane moli da ne koriste prolaz dok traju radovi. Takođe, ističe i da je ovo jedan od projekata kojima se završava građevinska sezona, ali se radi na novim projektima koji će doprineti uređenju i ostalih javnih površina samom centru grada.