Počelo obeležavanje Dana grada

Autor: uzice.rs
26. Septembar 2023
Počelo obeležavanje Dana grada

“9.oktobar, Dan grada Užica i ove godine biće obeležen brojnim događajima i tradicionalnim manifestacijama u organizaciji gradskih ustanova kulture i sporta i na način kako to i dolikuje rođedanu koji obeležavamo”, istakla je predstavljajući višednevni Program obeležavanja Dana grada, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Prema njenim rečima, obeležavanje Dana grada počelo je proteklog vikenda tradicionalnom manifestacijom “Daj pedalu raku” i biće nastavljeno narednih dana. Brojne izložbe, promocije, književne večeri biće priređene u gradskim ustanovama kulture a na sportskim terenima održavaće se tradicionalne manifestacije.

“Ja ću pomenuti izložbu “Vek protiv vatre” koja svedoči o 100 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva, tu je i promocija knjige “Misija dobrote”, koja svedoči opet o veku postojanja Kola srspkih sestara. Biće zanimljivo i književno veče užičkih profesora sa Beogradskog univerziteta a treba pomenuti i izdanje “Vek Slobode”, autora Nemanje Nešića.

Tu su takođe i naše tradicionalne manifestacije poput Užičkih dana (stručnog skupa lekara) ili Jesenjeg krosa za učenike osnovnih i srednjih škola. Iskreno se nadamo da će nas i lepo vreme poslužiti za organizaciju maskenbala užičkih predškolaca, sigruno jednog od najepših događaja u okviru ovog programa.

Obeležićemo zajedno i 55. rođendan našeg Odbojkaškog kluba Jedinstvo, a tradicionalno na Gradskom trgu biće održan veliki koncert. Na poklon sugrađanima ove godine, tačnije 7. oktobra za Užičane svih generacija na trgu će nastupiti Željko Samardžić.

“Moram da vas podsetim i na još jednu lepu tradiciju, koja se odnosi na sve bebe rođene na 9. oktobar, Dan grada Užica. Sve bebe, a nadamo se da će ih biti više nego prethodnih godina na dar će dobiti zlatnik sa posvetom.

Zasluženo, nagrade, plakete i povelje biće uručene pojedincima i kolektivima na svečanoj sednici Skupštine grada Užica, koja je zakazana za 9. oktobar u Narodnom pozorištu.

Vodili smo računa da i ove godine napravimo progam prilagođen različitim ukusima i svim generacijama” istakla je gradonačelnica uz poziv sugrađanima da isprate sva dešavanja i da svi zajedno proslavimo 694. rođendan našeg grada.

Fotografije u tekstu preuzete sa www.uzice.rs