Počelo “umivanje” grada

19. Februar 2019
Počelo “umivanje” grada

Sa platoa ispred Crkve i Trga Svetog Save u Užicu je počelo prolećno “umivanje” grada. Radnicima radne jedinice “Održavanje javne higijene” JKP “Bioktoš” problem na ovoj lokaciji pričinjavala su nepropisno parkirana vozila iako postoji zabrana parkiranja oko Crkve i Tehničke škole, rekao je za naš portal Branislav Marić, izvršni direktor ovog preduzeća.

On je objasnio da nakon zimskog perioda sređivanje grada otpočinje ručnim prikupljanjem gomila rizle, nakon čega sledi pranje, a zatim naknadno sklanjanje ostale rizle i drugih prljavština koje se prikupe nakon pranja.

Marić kaže da ne zna koliko su rešetke na gradskim i prigradskim ulicama spremne da prime rizlu koja u određenoj količini ostane nepokupljena na ulicama. Podseća da se često zbog nepropusnosti rešetki prilikom pranja ulica voda razleva i odlazi na druge lokacije.

Siguran je da će V gradska uprava koja je nadležna za poslove održavanja rešetki na gradskim ulicama preduzeti obaveze po tom osnovu.

Marić kaže da će pranje ulica produžiti sve dok vremenski uslovi dozvoljaju, odnosno dok ne bude snega i niskih temperature. On je istakao da su kao kolektiv spremni i da će svaki povoljan trenutak koristiti da operu ulice kako bi se smanjila prašina.

Za sutra najavljuje pranje kruga bolnice zbog podizanja prašine u vreme punog inteziteta epidemije.

Treba istaći da je po gradskoj odluci, preduzeće kome su povereni poslovi održavanja javne higijene, u obavezni da ukoliko se temepratura spusti ispod 5 stepeni obustave pranje ulica i drugih gradskih površina.