Počinju 53. MOSI

12. Jul 2016
Počinju 53. MOSI

Međuopštinske omladinske sportske igre- MOSI 2016. biće održane od 13. do 17. jula u Rogatici.Uz defile ekipa učesnica svačano otvaranje igara će se održati na stadionu SRC Rogatica sa početkom u 16:30 časova.

Takmičiće se sportisti iz 27 opština i gradova sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i to iz BiH-Goražde, Foča, Kalinovik, Rudo, Čajniče, Višegrad, Sokolac, Novo Goražde, i domaćin Rogatica, iz Srbije-Užice, Arilje, Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Ivanjica, Nova Varoš, Novi Pazar, Čajetina, Priboj, Prijepolje i iz Crne Gore -Kolašin, Mojkovac, Berane, Plav, Bijelo Polje, Pljevlja i Plužine. Sportisti amateri odmeriće snage u atletici, odbojci, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, ribolovu, tenisu, biciklizmu i odbojci na pesku.

MOSI nisu samo igre, one su više od igre. Iako smo iz tri države, iz dva entiteta i 26 opština i gradova koji se razlikuju po veličini, broju stanovnika, privrednoj razvijenosti svake godine sastajemo se jednom godišnje, družimo se i takmičimo četiri dana koja razvijaju prijateljstva i uspomene za nezaborav, ističe Tomislav Puhalac, načelnik opštine Rogatica, naglašavajući spremnost Rogatice da ugosti preko 2 000 sportsista.

Takmičenja koja su predviđena za osobe sa invaliditetom „PARA MOSI“ biće realizovana u subotu, 16. jula i to u sportskom ribolovu, šahu i streljaštvu.

U kulturno- zabavnom programu ovogodišnjih MOSI igara u sredu će nastupiti OK bend, u četvrtak grupa Galija, u petak Partibrejkersi a u subotu grupa Legende.

Inače, Rogatica je po treći put domaćin sportistima i ekipama u okviru najmasovnije amatreske sportske manifestacije u ovom delu Evrope, MOSI-ja, koje se održavaju duže od 60 godina. Pre ovogodišnjih MOSI su u Rogatici održane 1987. i 2007. godine.

Dodela priznanja najuspešnijim ekipama i takmičarima obaviće se 17. jula u 12 časova, nakon čega će igre biti zatvorene, a zastava MOSI predata narednom domaćinu opštini Pljevlja iz Crne Gore.