Podsticaj za razvoj ovčarstva

13. Jul 2018
Podsticaj za razvoj ovčarstva

Najmanje 20 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji imaju mesto prebivališta na teritoriji grada Užice, dobiće bespovratna sredstva za razvoj ovčarstva, zahvaljujući saradnji Fondacije “Ana i Vlade Divac” i  grada Užica. Ukupna vrednost projekta je 3,7 miliona dinara.

Sanjica

Pomoć nije u novcu već podrazumeva nabavku 7 umatičenih ženskih jagnjadi rase sjenička pramenka, starosti najmanje 3 meseca i minimalne težine 30kg, istakla je  Sanja Janković članica Gradskog veća zadužena za poljoprivredu.  Dobitnici donacije u obavezi su da iz pre subvencije iz sopstvenih sredstava nabave još tri jagnjeta. Do druge polovine 2021. godine broj ženskih umatičenih grla ovaca u njihovom stadu treba da bude najmanje  dvadeset, naglasila je Jankovićeva.

Inače, saradnja grada Užica sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac” traje od 2016. godine i do sada je 46 domaćinstva dobilo subvenciju kao rezultat ove saradnje
Podsećamo, osnovni kriterijumi za dobijanje subvencije su prebivalište na teritoriji grada Užica, registrovano poljoprivredno gazdinstvo a prednost imaju mladi poljoprivredni proizvođači.

Konkurs će biti otvoren od 16. jula  do 6. avgusta 2018.godine.