Podvig planinara Planinarskog društva Rujno

30. April 2024
Podvig planinara Planinarskog društva Rujno

U organizaciji PD Rujno iz Užica, 19 planinara je ostvarilo  izuzetan uspeh na 47. maratonu na Fruškoj Gori, ostvarivši odličan rezultat : 5 planinara je prešlo stazu Ultra maratona , u dužini od 108 kilometara, savladavši visinsku razliku od 4 200m uspona, 5 planinara na stazi od 60 kilometara sa 2 300 metara uspona i 9 planinara na stazi malog istočnog maratona od 32,5 kilometara sa 1300 metara uspona.

Svi takmičari su u zadatom vremenu uspešno prešli svoje staze i ostvarili izuzetne rezultate u planinarskom sportu. Planinarsko društvo Rujno je ovim uspesima obeležilo uspešnih 28 godina postojanja,  sa zavidnim rezultatima u regionu Zapadne Srbije.

Fruškogorski maraton,inače, spada u red najdugotrajnijih i najtežih maratonskih staza u Evropi i ovo je još jedan od izuzetnih rezultata koje PD Rujno postiže poslednjih par godina, Društvo koje je već dve godine zaredom proglašeno za najbolje planinarsko društvo u Srbiji a vodič Dejan Tomić za najboljeg vodiča , u konkurenciji 190 klubova. Veliki uspeh za naš Grad i planinarski sport, istiću iz PD Rujno.

 

Fotografije korišćene u tekstu—Planinarsko društvo Rujno