Ponovo saobraća voz od Topčidera do Bara

03. Septembar 2020
Ponovo saobraća voz od Topčidera do Bara

Polaskom noćnog voza iz stanice Topčider, večeras je ponovo uspostavljen međunarodni železnički saobraćaj na relaciji Bar – Beograd – Bar, koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice Crne Gore sa Srbijom, usled pandemije korona virusa. Uvođenje dnevnog voza zavisiće od potražnje i interesovanja putnika, saopštile su ranije danas Železnice Crne Gore.

Svi kapaciteti kušet kola u vozu koji je krenuo iz Topčidera su popunjeni u skladu s propisanim merama za sprečavanje širenja kovida 19, dok su kapaciteti u sedećem delu popunjeni 10 odsto takođe u skladu sa merama.

Propisano je da u kušet kolima, sa šest kreveta, mogu da se smeštaju putnici na tri ležaja – donji levi, srednji desni i gornji levi, a ukoliko putuje porodica sa decom dozvoljeno je da budu zajedno u kušet kolima.

U vozu su obezbeđena dezinfekciona sredstva, a putnici su obavezni da nose maske.

Za sada će saobraćati samo noćni voz, koji iz beogradske stanice Topčider polazi u 21.10, a na glavnu stanicu u Prijepolje dolazi u 3,08 sati.

 

Voz iz stanice Bar polazi u 19 sati, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Beograd u 6.12.

Noćni voz će imati kola sa mestima za sedanje, kušet, spavaća kola i kola za prevoz praćenih automobila.

U skladu s preporukama, putnici u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju određenih mera za sprečavanje širenja zaraze korona virusa.

Iz preduzeća „Srbija Voz“  podsećaju da je za putnike koji dolaze iz Srbije obavezno posedovanje važećeg negativnog PCR testa ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata.