Potpisan protokol o saradnji TO Herceg Novi sa TO Užice

Autor: Turistička organizacija Užice
26. Februar 2024
Potpisan protokol o saradnji TO Herceg Novi sa TO Užice

Turistička organizacija opštine Herceg Novi i Turistička organizacija grada Užice su na 45. Međunarodnom sajmu u Beogradu potpisale ugovor o saradnji, te je tako ozvaničena dobra saradnja koja je posebno intenzivirana u prethodnih godinu dana. Brojni gradovi, pa tako i Užice su nama velika prijateljska i bratska podrška u smislu promocije našeg Praznika mimoze koji je sada u toku i koji je zaista i ove godine fantastično počeo.

S obzirom da je to sve već dobra praksa, logično je i bilo pristupiti potpisivanju ovog sporazuma. Užice i Herceg Novi su naizgled dva različita grada – jedan kontinentalni, drugi primorski, nemaju toliko toga zajedničkog. Međutim, zaista ono što nas povezuje jeste kulturno-istorijsko nasleđe jednog istog naroda. ”Uvek se trudimo da jedni drugima pružimo podršku, a sve različitosti da istaknemo u smislu našeg međusobnog dopunjavanja,” rekla je direktorka TO Herceg Novi, Milja Vitorović. Ona je ovom prilikom istakla da već imaju ideje o budućim međunarodnim projektima na kojima bi se Herceg Novi i Užice mogli zajedno predstaviti.

Veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog ugovora i svih budućih zajedničkih planova izrazila je i direktorka TO Užice, Danijela Đorđević Arsić. “Ono što je jako važno jeste da se veliki broj Užičana odlučuje, ne samo tokom letnje sezone, već i tokom vašeg najvećeg praznika – Praznika mimoze da dođe da boravi i provede jedno izuzetno lepo vreme u Herceg Novom. Takođe, mi smo kao grad Užice ove godine Nacionalna prestonica kulture i to je razlog više da ova dva grada u bliskoj, ali i daljoj budućnosti stvaraju čvrste i prijateljske veze, ali pre svega da ih jačaju u turističkom smislu, da se ekonomski osnažimo i da nam naša zajednička saradnja sa aspekta turizma donese brojne benefite kako za posetioce i jednog i drugog grada, tako i za međunarodnu podršku koju ćemo imati kroz naše dalje dogovore sa TO Herceg Novi,” istakla je direktorka Đorđević Arsić.

Potpisivanje ugovora o saradnji na štandu TO Herceg Novi propraćeno je gastro-muzičkim programom pod nazivom “Novski gušti” na štandu TO Herceg Novi. “Štand zaista privlači pažnju, trudili smo se da budemo autentični i da prenesemo duh Mediterana ovde u Beograd. Ove godine kao i prošle, praksa nam je da ovde sa nama budu hotelijeri koji na najbolji način predstavljaju svoju ponudu i sadržaje hotela. Mi smo tu da ugostimo sve one drage ljude, prijatelje, poslovne partnere i sve one koji su zainteresovani za ponudu Herceg Novog. Nadam se da ćemo kao i prošle godine privući brojne turiste koji žele da osete duh našeg grada,” rekla je Vitorović. Vitorović najavljuje da će tokom ove godine nastaviti da se trude da obogate svoje programe i organizuju razne manifestacije kako bi Herceg Novi tokom čitave godine bio privlačna turistička destinacija.

Zapažen nastup TO Užica na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu
Pod sloganom AVANTURA POČINjE OVDE! bogat izlagački program predstavilo je preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja na 45. Međunarodnom sajamu turizma u Beogradu. Zemlja partner Sajma turizma 2024 bila je Republika Grčka. Sajam je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Turistička organizacija Užica je, u saradnji sa najznačajnijim turističkim subjektima sa teritorije našeg grada, imala zapažen nastup tokom četiri sajamska dana. Pored promocije najznačajnijih turističkih lokaliteta i atrakcija, posetiocima je predstavljeno i Užice kao Nacionalna prestonica kulture 2024 kao i MOSI igre koje će se takođe ove godine održati u gradu na Đetinji. Veliko interesovanje posetilaca bilo je i za aktivnosti u okviru prekograničnog projekata „Jačanje pešačkog koridora u prekograničnoj oblasti Srbije i Bosne i Hercegovine – E-CrossPass“ koji sufinansira Evropska unija a realizuje TO Užice. Posetioci našeg štanda imali su priliku da zavire u svet virtuelne stvarnosti: Pomoću VR naočara mogli su se istražiti najznačajniji turistički lokaliteti i atrakcije našeg kraja a duž evropskog pešačkog puta E7.

Anela Ajšić, Minisarka prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona
Turističku ponudu Užica kao i razvojne projekte koji su u toku ali i koji će se realizovati tokom godine u našem gradu, osim brojnim posetiocima, predstavili smo i ministru za turizam i omladinu Republike Srbije gospodinu Huseinu Memiću, direktorki Turističke organizacije Srbije gospođi Mariji Labović, ministru za rad i zapošljavanje Nikoli Selakoviću, Aneli Ajšić, ministarki prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, predstavnicima Grada Užica, brojnim predstavnicima turističkih agencija, turoperatorima, kao i značajnim predstavnicima turističke privrede iz zemlje i regiona.
Trećeg sajamskog dana Turistička organizacija opštine Herceg Novi i Turistička organizacija grada Užice su potpisale protokol o saradnji, te je tako ozvaničena dobra saradnja koja je posebno intenzivirana u prethodnih godinu dana.

Korišćene fotografije—Turističke organizacije Užice