Pozitivna kuvarica iz vrtića u kućnoj izolaciji

03. Novembar 2020
Pozitivna kuvarica iz vrtića u kućnoj izolaciji

Kuvarica u vrtiću “Poletarac” zaražena je koronavirusom i nalazi se u kućnoj izolaciji i dve koleginice sa kojima je bila u kontaktu. Ona je prošle srede javila da zbog povišene temperature neće doći na posao, nakon čega se javila lekaru, a juče je potvrđeno da je pozitivna na koronavirus, rekla je Veselinka Jovanović, direktorka Predškolske ustanove Užice. Ona je dodala da se svakodnevno prati stanje svih zaposlenih i da niko drugi nema bilo kakve simptome.

Inače, hrana se u “Poletarcu” svakodnevno priprema za još šest objekata zbog čega su pojačane mere zaštite.

Direktorka tvrdi da se u ovoj instituciji od početka epidemije sprovode sve propisane mere kako bi se zaštitili zaposleni i dece i da je korišćenje maski obavezno.

Preventivne mere podignute su na najveći nivo kada je u pitanju održavanja higijene i poštovanja pravila, tako da nema mesta panici.

Na osnovu prethodnih iskustava u ovo doba godine inače su učestalije respiratorne infekcije kod dece zbog čega se apeluje na roditeljime da ukoliko primete bilo kakve simptome kod deteta ne dovode ga u vrtić, navela je direktorka Jovanović. Ona je dodala da se isto odnosi i na decu koja su bila u kontaktu sa nekom zaraženom osobom i ukoliko imaju simptome slične kovidu, da obavezno upoznaju vaspitače.

Istaknuto je da je broj dece koja dolaze u vrtić u poređenju sa istim periodom prošle godine smanjen za pet odsto.

Ovome dodajemo da je od polovine septembra meseca tekuće godine, Predškolska ustanova Užice u svoje poslovanje uvela mogućnost slanja računa elektronskim putem. Spiskovi dece nalaze se kod vaspitača grupe, a roditelji koji su zainteresovani da elektronskim putem dobijaju račun potrebno je da pored imena svog deteta čitko napišu e-mail adresu na koju će im biti prosleđen račun. Roditelji su u obavezi da potvrde prijem e-mail-a, navodi se na portalu Predškolske ustanove Užice.