Poznata konačna selekcija novog izdanja 27. JPF

23. Oktobar 2022
Poznata konačna selekcija novog izdanja 27. JPF
Određena je konačna selekcija predstojećeg Jugoslovenskog pozorišnog festivala Bez prevoda, koji se od 1. do 7. novembra održava u Užicu pod sloganom „Parče hleba, parče neba“.

Festival će otvoriti predstava „Rolerkoster“ Ateljea 212. „Čudo u Šarganu“ u izvedbi JDP Beograd na programu je 2. novembra, a „Ajhman u Jerusalimu“ Zagrebačkog kazališta mladih biće odigrana 3. novembra.

Predstava domaćeg teatra, Narodnog pozorišta Užice, „Mesec (dana) na selu“, na programu je 4. novembra, koprodukcija „Jugoslavija moja otadžbina“ 5. novembra, dan kasnije igraće se „Bez portfelja“ Gradskog pozorišta iz Podgorice, a završnog dana festivala “ Rat i mir“ Narodnog pozorišta iz Beograda.

Sve predstave izvodiće se na velikoj sceni užičkog pozorišta, sa početkom od 19:30.

U okviru pratećeg programa festivala 1. novembra od 19 časova u holu pozorišta biće otvorena izložba fotografija Radovana Baje Vujovića. Dan kasnije od 18 časova održaće se izložba radova studenata fakulteta primenjenih umetnosti, a sat kasnije izložba posvećena Meši Selimoviću. Javni čas o pozorišnoj režiji svim zainteresovanim studentima i srednjoškolcima će 3. novembra od 18 časova na maloj sceni održati Snežana Trišić.

U Narodnoj biblioteci Užice će se 4. novembra od 18 časova održati promocija monografije „Snežana Kovačević – tihi majstor velikog umeća“, priređivača Zorana Jeremića, a 5. novembra takođe u biblioteci od 18 časova održaće se promocija knjige „Kako je Frojd postao Frojd“.