Predškolci na svečanom prijemu u Gradskoj kući

Autor: uzice.rs
03. Oktobar 2022
Predškolci na svečanom prijemu u Gradskoj kući

Povodom Dečije nedelje i u okviru obeležavanja Dana grada u Gradskoj kući priređen je prijem za decu iz vrtića Predškolske ustanove Užice. Ovaj tradicionalni prijem u prvoj sedmici oktobra u prethodne dve godine izostao je zbog epidemije koronavirusa, a danas je upriličen i u njemu su uživali i mališani i predstavnici gradskog rukovodstva.

Dobrodošlicu mališanima iz svih vrtića Predškolske ustanove Užice poželela je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa sardnicima, zamenikom Dragoljubom Stojadinovićem i članom Gradskog veća Ratkom Trmčićem. Oni su deci predstavili poslove koje obavljaju u rukovođenju grada i odgovarali na brojna pitanja užičkih mališana.

Kako je ovom prilikom istakla gradonačelnica zadovoljstvo je družiti se sa decom i sa njima obeležiti dečiju nedelju, ali je kako kaže veće zadovoljstvo o svojim najmlađim sugrađanima brinuti tokom cele godine

“Trudimo se da stalno iznalazimo nove modele i nova rešenja, pa tako aktivno radimo na proširenju kapaciteta Predškolske ustanove Užice i izgradnji novog vrtića na Carini. Kroz par dana počeće i adaptacija prostora za prvi seoski vrtić u Mesnoj zajednici Karan. I izdvajanja za podršku roditeljstvu u ovoj godini su duplo uvećana u odnosu na prethodnu pa tako 10 hiljada dinara dobija svako novoređeno dete, isto toliko dobili su i đaci prvaci, a majkama trećeg i svakog sledećeg deteta sleduje 55 000 dinara bez obzira na to da li zaposlene ili ne. Sa druge strane pored ove nadoknade nezaposlene porodilje , majke trećeg i svakog sledećeg deteta dobijaju još 55 hiljada dinara”.

Gradonačelnica je podsetila i da se danas više nego ikada ulaže u rekonstrukciju gradskih i seoskih škola. Takođe pozvala je sve Užičane da u petak 7. oktobra isprate jedan od najlepših događaja u okviru obeležavanja dana grada, maskenbal predškolaca.

 

Po rečima direktorke Predškolske ustanove Užice Veselinke Jovanović deca su sa velikim zadovoljstvom došla u Gradsku kuću da upoznaju gradonačelnicu i njene saradnike.

“Za decu je veoma bitno da imaju mogućnost da se upoznaju sa prostorom i Gradske kuće i drugih institucija u našem gradu i zato nam je veoma drago što su nam vrata uvek otvorena. Ovo je samo jedan od događaja kojim obeležavamo Dečiju nedelju a deca će u svojim vrtićima imati i posebne programe”.

U znak sećanja na ovaj dan mališani su zajedno sa gradonačelnicom zasadili stablo u dvorištu vrtića “Neven”.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs