Predškolci sa konkretnim pitanjima kod gradonačelnika

04. Oktobar 2018
Predškolci sa konkretnim pitanjima kod gradonačelnika

Predstavnici predškolskih grupa iz svih objekata Predškolske ustanove Užice tradicionalno su povodom Dečije nedelje i obeležavanja Dana grada bili gosti rukovodstva Užica. Gradonačelnik, Tihomir Petković pojasnio im je šta njegov tim čini na poboljšanju kvaliteta života najmlađih i ostalih stanovnika Užica.

vaspitaci

Prigodnim programom koji su predškolci pripremili pokazali su da vaspitači i u predškolskim grupama pri vrtićima dosta rade pripremajući ih da nastavak osnovnog i daljeg obrazovanja.

Sa gradonačelnikom su razmenili poklone, ali su imali i spremljena pitanja na koje su zatražili odgovore od “glavnog čika u gradu” kako je jedna Sofija definisala pojam gradonačelnik.

poklon gradonacelniku

Jana Marković i Vasilije Matijević, predškolci iz Poletarca bili su najkonkretniji.

Janu koja zbog prirode posla svojih roditelja prva dolazi i poslednja odlazi iz vrtića, interesovalo je kada će biti obezbeđen školski autobus iz Sinjevca?

Vasilije je od gradonačelnika zatražio odgovore kada će u Užicu biti čist vazduh i zdrava voda, a interesovalo ga je i da li će biti novih igrališta za decu?

Vasilije cita pitanja

Vasilije je dobio obećanje da će već naredne sedmice otvoriti jedno novo igralište u gradu, a gradonačelniku veruje da radi kako bi deci bio čist vazduh i zdrava voda. I Jana se nada da će autobus voziti decu iz Sinjevca ka gradu.

Da li će neko od ovogodišnjih predškolaca sedeti u fotelji gradonačelnika, pokazaće vreme. Po pitanjima koja su imali, sigurno je da  će u budućnosti  koja je pred njima biti odgovorni i društveno zainteresovani građani Užica.
prijem 2

TAnja i JAna

prijem 1