Predstava iz Priboja najbolja u regionu

10. Maj 2017
Predstava iz Priboja najbolja u regionu

Predstava „Laki komad“ Amaterske pozorišne scene Priboj pobednik je ovogodišnje 11. Smotre dramskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga, koja se održava u Bajnoj Bašti. Odlukom selektorke smotre glumice Mirjane Trebinjac predstava koju igraju glumci iz Priboja proglašena je za najbolju.

 

Ovo nije jedina nagrada koju je osvojila Amaterska pozorišna scena Doma kulture iz Priboja, nagrade su pripale i Dragani Vidaković za najbolju žensku ulogu, Miloradu Damjanoviću za najbolju režiju i Sanji Mimić za najbolju scenografiju.

Pobedom na ovoj Smotri Amaterska pozorišna scena je obezbedila učešće na Festivalu amaterskih pozorišta Zapadne Srbije 2017, koji će se ove godine održati u Prijepolju.

Drugo mesto osvojila je predstava „Karamazovi“,  Klub Teatar – Prijepolje.

Ostale nagrade na  XI Smotri u Bajinoj Bašti.
Dramsko–pedagoški rad – Valentina Zlatanović Marković, predstava „Ordinacija“- Užice;
Muzika, Nenad Urošević – Bili, predstava „Tmuša“, Dom Kulture Prijepolje;
Kostimi Jelena Stojanović, predstava „Tmuša“,  Dom Kulture Prijepolje;
Najperspektivnija glumica, Nevena Kovačević, predstava „Bluz Osmeh“, Bajina Bašta;
Najperspektivniji glumac, Darko Radivojević predstava „Ordinacija“, Užice;
Ženska epizoda, Nevena Vukotić predstava, „Lajanje na zvezde“, Arilje;
Muška epizoda, Miloš Milošević predstava „Tmuša“, Dom Kulture Prijepolje;

Glavna muška uloga Branko Potežica predstava „Karamazovi“,  Klub Teatar – Prijepolje.

Treba istaći da je Priboj značajnim sredstvima finansijski podržala ovu predstavu u kojoj su angažovani profesionalni scenograf i kostimograf, šminker, ton i rasveta što je uz vrhunsku glumu na nivou profesionalnih ansambala, samo potvrdilo da je pribojska pozorišna scena spremna za skorašnji prelazak u profesionalni statu.
Inače, tematika komada koja na duhovit način govori o generalovom sinu propalom intelektualcu oko koga su različiti karakteri spremni na izdaju, prevaru pa čak i na ubistvo, bravuroznom glumom predstavljena je publici na urnebesno komičan način tako da na svakom izvođenju publika od prve do poslednje scene uživa u salvama smeha i aplauza.