U pozorištu “Svinjski otac”, u GKC-u “Tajne, tajne”

10. Maj 2022
U pozorištu “Svinjski otac”, u GKC-u “Tajne, tajne”

Predstava “Svinjski otac” po tekstu Aleksandra Popovića, u režija Hadži Nemanja Jovanović biće izvedena u utorak 10. maja u 20 časova.

Svinjski otac je priča o ljudskim slabostima, strastima, priča o ljubavi i strahu od iste. Posesivna, kakva u korenu potencijalno i jeste svaka majčinska ljubav “ljubav” majka Dare prerasta u jednu opštu metaforu društva, sebičnog nesvesnog sebe i nespremnog za promene.

Iz Narodnog pozorišta Užice ističu da će ljubitelji pozorištne umetnosti u Kragujevcu ovu predstavu moći da pogledaju već u subotu 14.maja u okviru programa 58.Festivala ”Joakim Vujić”.

Takođe, danas 10.maja  u isto vreme  (20 časova) u okviru Programa Dani evropskog filma koji se realizuje sa Italijanskim institutom za kulturu iz Beograda u Gradskom kulturnom centru u Užicu se ovog utorka nastavljaju projekcijom filma ‘’Tajne, tajne’’. Reditelj ovog ostvarenja iz 1985.godine je Đuzepe Bertoluči, a početak projekcije je u 20h u klubu Gradskog kulturnog centra, uz besplatan ulaz za sve zainteresovane.