Predstava za decu “ Iznenadna poseta g. Mocarta“

Autor: Turistička organizacija Zlatibor
20. Decembar 2021
Predstava za decu “ Iznenadna poseta g. Mocarta“

U sredu 22.decembra 2021.godine u Kulturnom centru sa početkom u 18 časova održaće se predstava za decu “ Iznenadna poseta g. Mocarta“. Ulaz je slobodan. Unpredstavi igraju: Milena Martić, Željko Aleksić i Nemanja Stamatović.

Predstava za decu “ Iznenadna poseta g. Mocarta“ govori o važnosti muzike i umetnosti u svakodnevnom životu. Dečak Vuk i njegova školska drugarica Ana uče o Mocartu i spremaju se da krenu u školu. U tom trenutku pronalaze veliki violinski ključ na prozoru i vrlo brzo posle toga pojavljuje se pravo iz prošlosti g. Mocart . Pored prepoznatljivih
kompozicija i operskih melodija, ova predstava na jedinstven način priča radnju „ Čarobne frule „ koja ima moć da tugu pretvori u radost, baš kao i muzika.

Koristeći svoju maštu i kreativnost Vuk i Ana uspevaju da pomognu Mocartu da na neočekivan i zanimljiv način završi priču svoje opere. Likovi naše predstave su princ Tamino, princeza Pamina, papagaji Papageno i Papagena,Kraljica Noći, i svi oni opisuju par magičnih događaja u jednom dalekom kraljevstvu. Spojili smo lutke, maske , igru , veselu muziku i tako neobičnu priču pretvorili u magičnu avanturu.

Tekst i režija: Željko Aleksić
Kostimi i scenografija: Ana Aleksić
Lutke : Nebojša Joković
Koreografija: Ana Aleksić

Fotografija—Turistička organizacija Zlatibor