Predstava za decu, komedija i “Život nema reprizu”

11. Februar 2018
Predstava za decu, komedija i “Život nema reprizu”

Predstava za decu „Trnova Ružica“ Narodnog pozorišta Užice, po tekstu Spasoja Ž. Milovanović, u režiji Nemanje Ranković biće izvedena na Maloj sceni Narodnog pozorišta Užice u ponedeljak 12. februara u 18 časova. Opširnije o predstavi možete pročitati OVDE.

Hor “bečkih” dečaka

U utorak 13.februar 2018.godine od 20 časova na  Velikoj scena užočkog pozorišta biće izvedena komedija Hor “bečkih” dečaka po tekstu Miroljuba Nedovića, u režiji Irfana Mensura, koji se pojavljuje i kao glumac pored Predraga Ejdusa i Bode Ninkovića.

Predstava  je  nagrađena za glumu na prošlogodišnjem Festivalu Dani komedije u Jagodini, Irfan Mensur je dobio ćurana, Predrag Ejdus je proglašen za najboljeg glumca na Festivalu pobednika 2017.godine  na festivalu u Rakovici, a na Festivalu Nušiševi dani, Ifran Mensur je proglašen za najboljeg glumca festivala.

hor-beckih-decaka

Komedija Hor „bečkih“ dečaka je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred jednog podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svetla. Tu je i jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova.

Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive kao neki život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao… Za tu bečku improvizaciju zadužen je Džoni. Džoni je gastarbajter druge generacije. Džoni pomaže svojim zemljacima da se snađu u tuđini.

U životu svakog našeg čoveka postoji onaj trenutak očaja, kada u samoodbrani posegne za najboljim u sebi, humorom. Tada se šalimo na račun stvarnog života, na račun svog kao života. Tada se smejemo svim svojim moćima, nemoćima, uspesima i neuspesima… To je posebna kategorija srpske duhovitosti. To je šala na račun sopstvenog mentaliteta, zbog kojeg ova predstava može da se nazove i „genetska komedija“.

Cena ulaznica je 700 dinara za parter, dok su mesta na balkonu 600 dinara.

“Život nema reprizu”

Darko Nenadić je 2014. dobio priliku, odnosno poziv da učestvuje na regati oko sveta. Svoje utiske sa tog putovanja sabrao je u knjizi „Život nema reprizu“ koja će užičkoj publici biti predstavljena u sredu 14. februara na Maloj sceni Narodnog pozorišta od 19 časova.

Zivot nema reprizu

Na avanturu koju opisuje u knjizi, krenuo je iz Užica koje se tada nalazilo u državi koju su činile  Srbija i Crna Gora, zemlji za koju sad kažu da je samo Srbija.

Na promociji knjige koja je izašla u izdanju Neopresa  govoriće Goran Mitrašinović, urednik , Zoran Filipović kao voditelj i autor Darko Nenadić.