Premijera filmova snimljenih u okviru projekta FecAkt 2022

29. Maj 2022
Premijera filmova snimljenih u okviru projekta FecAkt 2022

Nezavisni filmski centar „Filmart” Vas poziva na premijernu projekciju dokumentarnih filmova snimljenih u okviru projekta Filmski edukativni centar za aktivizam FecAkt 2022, koja će biti održana u ponedeljak 30. maja 2022. godine u 20h, u Bioskopu Sportsko-kulturnog centra Požega.

 FecAkt je pokrenut kao inicijativa programski usmerena prema lokalnoj zajednici i samim građanima/kama Požege, a podrazumevala je edukaciju iz oblasti filma i filmsku produkciju dokumentarnih filmova u koju su uključene različite grupe građana – od mladih, starih, nezaposlenih, osoba sa invaliditetom i drugih. Uz saradnju sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju, Fondacijom Jelena Šantić i Grupom 484, a uz podršku Evropske unije realizovali smo ovaj projekat kao deo šireg projekta Lokalni poziv za EU.

Učesnice/i FecAkt radionica bili su naši sugrađani i sugrađanke: Mirjana Petrović, Jasminka Lalović Đurić, Marina Petrović, Momčilo Baloviću, Biljana Aleksić, Vesna Stokić, Milić Panović, Vojislav Raković, Jelena Pavlović, Vera Vasiljević, Dragan Pajović, Vojislav Đolović, Dragan Dragojlović, Velisav Sarvan.

Snimljeno je pet kratkih dokumentarnih filmova, koji će biti premijerno prikazani:

  1. Granice
  2.  Buđenje
  3. Bajka o kralju
  4. Ruka ruci
  5. Iza duge

Ukupno trajanje oko 60 minuta.

FecAkt – Filmski edukativni centar za aktivizam je program Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ iz Požege koji je realizovan uz podršku Evropske unije i Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić i Grupe 484, kao deo projekta Lokalni poziv za EU.

Fotografija—Nezavisni filmski centar Filmart