Prevencija je pola zdravlja

17. Novembar 2017
Prevencija je pola zdravlja

U nedelju, 19. novembra u period od 8 do 16 časova u Domu zdravlja Užice i Opštoj bolnici Užice, odlukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije obaviće se besplatni preventivni pregledi za sve građane.

Uput za ove preventivne preglede nije potreban kako za one koji imaju zdravstveno osiguranje, tako i za stanovništvo bez zdravstvene knjižice u celoj Srbiji.

Besplatni preventivni pregledi  podrazumevaju

-ultrazvučni pregled abdomena na prazan stomak, bez hrane koja nadima

-mamografiju za pacijentkinje starije od 40 godina koja će se raditi u bolnicama u Užicu i u Prijepolju, dok će  laboratorijski test hormona štitne žlezde biti omogućen svim zainteresovanima na području region.

U cilju pravovremene kontrole i sprečavanja komplikacija iz Doma zdravlja i Opšte bolnice apeluje na građane da na jedostavan način provere svoje zdravstvenog stanje.

Podsećamo, u dve dosadašnje akciji preventivnih pregleda koju je od septmebra tekuće godine pokrenulo nadležno ministrstvo, na području Zdravstvenog centra Užice   učestvovalo je oko 3 000 građana Zlatiborskog okruga.

U septembru je akcija realizovana samo u bolnicama u Užicu, Priboju i Prijepolju, dok su preventivni pregledi u oktobru obavljani i u Domovima zdravlja u svih 10 opština regiona.