Preventivni pregledi u Zlatiborskom okrugu

23. Mart 2018
Preventivni pregledi u Zlatiborskom okrugu

Besplatni preventivni pregledi po sedmi put zaredom biće organizovani u nedelju, 25.marta od 8 do 16 časova u svim domovima zdravlja na području Zlatiborskog okruga.

Odlukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije besplatni preventivni pregledi dostupni su svim građanima , kako onima koji imaju zdravstveno osiguranje, tako i stanovništvu bez zdravstvene knjižice u celoj Srbiji , a uput za preventivne preglede nije potreban.

Ultrazvuk  abdomena, ginekološki pregled i klinički pregled mladeža na koži, moći će da se obavi u Opštoj bolnici u Užicu i u Priboju i u domovima zdravlja u Priboju i Sjenici.

Ginekološki pregledi i ultrazvučni pregled abdomena moći će da se uradi u domovima zdravlja u Užicu, Prijepolju i Novoj Varoši, dok je prema rasporedu Zdravstvenog centra Užice Dom zdravlja u Bajinoj Bašti dobio ginekološke i kliničke preglede mladeža.

U domovima zdravlja u Sevojnu, Arilju i Čajetini  će se raditi samo utrazvučni pregled abdomena, dok će se u domu zdravlja u Požegi raditi ginekološki pregledi.