Prijava za glasanje van biračkog mesta

30. Mart 2022
Prijava za glasanje van biračkog mesta

Građani mogu prijaviti glasanje van biračkog mesta Izbornoj komisiji grada Užica u četvrtak 31. marta, petak 1. aprila i subotu 2. aprila u periodu od 7 do 20 časova i u nedelju 3. aprila u periodu od 7 do 11 časova.

Kontakt telefoni za prijavu glasanja van biračkog mesta 031 / 590-120 i 064 89 12 458.

Podsećamo, u nedelju 3. aprila u Srbiji se održavaju parlamentarni izbori, a istog dana biće održani i predsednički i izbori za odbornike gradske skupštine u Beogradu i Boru, dok će izbori za članove skupština opština biti održani u opštinama Lučani, Bajina Bašta, Knjaževac, Doljevac, Majdanpek, Medveđa, Kladovo, Aranđelovac, Smederevska Palanka, Kula, Sečanj i opštini Sevojno u Užicu.

Parlamentarni izbori 2022. su vanredni, a prethodni su održani 2020. godine, pa tako mandat aktulene vlade traje nešto manje od dve godine.

Izbore je za 3. april raspisao predsednik Srbije 15. februara, a tada je počela i izborna kampanja te prikupljanje potpisa sa izborne liste.

Izborne liste za parlamentarne izbore utvrdila je Republička izborna komisija, a ukupno ih je 19. Brojevi su određeni prema redosledu predaje potpisa i liste kandidata na izborima za parlament.