Prijem za mame beba rođenih na Dan grada

Autor: uzice.rs
21. Oktobar 2021
Prijem za mame beba rođenih na Dan grada

Grad Užice 9. oktobra obeležava svoj dan, tim povodom u Gradskoj kući upriličen je prijem za mame beba rođenih 9. oktobra koje su na poklon od svog Grada dobile zlatnik.  Na inicijativu gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević pokrenuta je akcija koja će prema njenim rečima postati tradicija.

“Bebe rođene na taj dan dobile su poklon u vidu zlatnika a to ćemo činiti i u narednim godinama. Bebama želimo da budu zdrave, da srećno odrastaju u svojim porodicama, da se školuju i po mogućstvu da se vrate u svoj grad, ostanu u njemu i da imaju za uspomenu ove zlatnike koje su dobili i da ih to podseća da su dobili od svog Grada.”

Marijana Sretin zahvalila se Gradu, gradonačelnici i celom timu koji je organizovao ovako divnu akciju.

“Jako sam iznenađena, nisam očekivala, ovo nije bila praksa ranije. Nisam ni znala za poklon, kada su mi javili to je bilo baš veliko iznenađenje, ovo mi je drugo dete, zlatnik je dobila moja ćerka Marlena Sretin.”

Slavica Vuković Blagojević istakala je da je lepo od Grada što priređuje ovakva iznenađenja i dodala da se nada da će se ovakva praksa nastaviti i ubuduće.

“Oduševila sam se kada sam čula za poklon, nisam znala da se dodeljuje ovako lepa nagrada. Zlatnik će dobiti moj sin Simon, ovo mi je drugo dete. Beba je na rođenju imala 3470, 54 je bio dug. Zahvalila bi se Gradu na ovako divnom gestu, kao i osoblju bolnice koje je bilo divno, nemam zamerke, svi su se trudili i bili posvećeni.”

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs.