Prijem za najuspešnije Užičane 2023. godine

Autor: uzice.rs
26. Januar 2024
Prijem za najuspešnije Užičane 2023. godine

“Čast mi je što sam u prilici da vam u ime grada Užica i svih Užičanki i Užičana uputim čestitke i da vam se zahvalim što ste svojim dostignućima i ostvarenjima na najbolji način afirmisali naš grad”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević obraćajući se najuspešnijim Užičanima u 2023. godini, na tradcionalnom prijemu u Gradskoj kući.

Uz čestitke na osvojenim nagradama i postignutim rezulatima tokom prethodne godine, gradonačelnica im je poželela još uspešniju 2024. godinu.

“Ovaj naš susret je prilika da javnosti skrenemo pažnju na one koji su se svojim dostignućima i rezultatima izdvojili. Oni treba da budu uzor i inspiracija svima nama, a posebno mladima da nikada ne odustaju od svojih snova. Vi ste pravi dokaz da ne treba mnogo razmišljati o tome gde smo, već da treba da se skoncentrišemo na to gde želimo stići.

Svesni smo da uslovi u kojima živite i radite nisu idealni i da je potreban podstrek svima koji se po uspesima prepoznaju.Činjenica da , bez obzira na okolnosti, uspevate da budete najbolji ili među najboljima, vaš uspeh čini još većim”, dodala je gradonačelnica.

Kao znak pažnje i sećanja na današnji susret gradonačelnica je najuspešnijim Užičanima u različitim oblastima rada i stvaralaštva uručila prigodne simbolične poklone.

Jelena Žunić Cicvarić, Marko Gloginjić, Nemanja Ranković i Jovana Josipović stekli su zvanje doktora nauka, čime su se svrstali među najuspešnije Užičane u prethodnoj godini.

Najbolji radnik Policijske uprave Užice u 2023.godini je Aleksandar Drobnjaković a najbolji vatrogasac Mileta Jovanović. Za najbolje radnike javnog sektora kolektivi su predložili Rada Zečevića iz JKP “Vodovod” i Dragana Jeremića iz JKP “Gradska toplana Užice”.

I užički sportisti su i u prethodnoj godini na najbolji način predstavljali svoj grad i svoju zemlju. Ostvarili su zapažene rezultate i obradovali nas svojim uspesima. Među nagrađenima su Milovan Mikica Vesnić, Nebojša Đurić, Admir Duraković i Olivera Jevtić sa trenerima Milunom Vesnićem, Nikolom Radovanovićem i Slavkom Kuzmanovićem.

Sportske rezultate vredne pažnje postigli su tokom prethodne godine i atletičari Milan Todorović, Bojan Stanišić i Stefan Tovilović. Tu su i članovi Sportskog društva gluvih i nagluvih Užice Zlatko Matić, Danijel Rokić, Alen Muradić i Srđan Tenić, Miloš Grlica iz Kluba za sport i rekreaciju invalida Stari grad kao i Nenad Jeremić i Đorđe Đurđević iz AK za osobe sa invaliditetom „Pora“. Rezultatima u karateu istakli su se Lidija Trmčić i Sergej Kurćubić. Za njihove uspehe zaslužni su treneri Miloš Ršumović, Željko Čeliković i Miloš Zarić.

I u ostalim sportovima Užičani su tokom prethodne godine postizali veoma vredne rezultate. Obradovali su nas Lazar Kostić iz Bilijar kluba “Masse” sa trenerom Ljubišom Vraneševićem, Nikolina Prljević i Matej Knežević iz Sportsko penjačkog kluba „Stari grad“ sa trenerom Radoslavom Kneževićem, Andrej Velanac, Sunčica Bogićević i Maksim Bogićević sa trenerom Radojem Bogićevićem iz Sportskog kluba “ERE” kao i Olga Stojanović i Mateja Tripković sa trenerom Nikolom Božićem. Među nagrađenim sportistima je i Dejan Tomić iz Planinarskog društva Rujno.

Zasluženo među najuspešnijim organizacijama i ove godine je Crveni krst Užice a zahvaljujući dobrim pozorišnim ostvarenjima i osvojenim nagradama i Narodno pozorište Užice. Nagrađeni su i glumci Vanja Kovačević i Nikola Penezić.

Pored već pepoznatljivog ukusa i svih priznanja u prehodnom periodu u prošloj godini, a prema oceni gastronomskog onlajn vodiča “Tejst atlas”, komplet lepinja je proglašena najboljim doručkom na svetu za 2023.godinu. Tim povodom među najuspešnijima našao se i Dragan Lazić Šuljaga.

U ime najuspešnijih Užičana prisutnima se obratio dr Nemanja Ranković podsetivši na značaj međusobnog razumevanja i podrške sa ciljem daljeg sopstvenog ali i razvoja cele zajednice.

” Svi dobro znamo da grad čine ljudi koji žive u njemu ispisujući njegovu istoriju sopstvenim sudbinama. Dolazimo iz različitih područja ljudskih delovanja al verujem da ono što nas povezuje je više od puke slučajnosti. Želim verovati da nas povezuju trud i posvećenost, ne samo sopstvenim ciljevima već i zajednici u kojoj živimo. Sve ovo neće i ne može imati nikakvog smisla, ukoliko ne nastavimo da svojim vrednim radom doprinosimo sopstvenim zajednicama”, rekao je Ranković.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs i www.uzickarepublikapress.rs