Prijem za učesnike “Liciderskog srca”

Autor: uzice.rs
16. Avgust 2023
Prijem za učesnike “Liciderskog srca”

Povodom 15. Međunarodnog dečijeg festivala folklora “Licidersko srce” priređen je tradicionalni prijem za učesnike festivala. Delegacije 15 ansambala, učesnika festivala pozdravio je zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović, poželevši im dobrodošlicu u grad u kome se veoma pazi na očuvanje tradicije, kao jedinog puta do očuvanja identiteta jednog naroda.

“Identitet svakog naroda nije nešto što nastaje danas ili sutra, to je ono što stvaramo i čuvamo vekovima, oplemenjujemo njegove izvorne oblike i prilagođavamo savremenom trenutku, ne dozvoljavajući da padne u zaborav. Susreti različitih identiteta nam pokazuju ogromno bogatstvo folklornog nasleđa koje baštini naša civilizacija i pokazuju kako baš te razlike treba da budu tačke spajanja i povezivanja ljudi, posebno vas mladih.

Družite se, pevajte i igrajte zajedno, širite prijateljstvo i ljubav, jer licidersko srce jeste simbol ljubavi, koja nam je svima uvek potrebna”.

Učesnike festivala u ime Udruženja građana Era, organizatora festivala pozdravio je Goran Paunović, predsednik Udruženja i Organizacionog odbora festivala poželevši im prijatan boravak i dobro druženje u Užicu.

“Želim vam dobre nastupe, da predstavite svoju zemlju i kulturu na najbolji mogući način i da pošaljemo jednu poruku mira celom svetu”.

Ovogodišnja manifestacija okupila je 1.200 dece iz 15 zemalja sa četiri kontinenta a prijemu su prisustvovali predstavnici zemalja učesnica; Turske, Slovačke, Mongolije, Meksika, Poljske, Kine, Kanade, Hrvatske, Gruzije, Grčke, Egipta, Crne Gore, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs