Prijepolje dobilo novi grb

12. April 2016
Prijepolje dobilo novi grb

Na novom grbu Prijepolja nalaze se svi važni elementi iz istorije i kulture Srpskog i Bošnjačkog naroda, koji žive,u ovoj opštini.
Odlukom Skupštine opštine Prijepolje, u junu 2014. godine formirana je Komisija za izradu predloga simbola i određivanje dana opštine. Rezultati rada komisije bile su Odluke koje su usvojene na sednici lokalnog parlamenta pre dva meseca.

Grb će od danas moći da koriste sve institucije u ovoj opštini, kao i građani koji ovde žive.

Inače, razlog pristupanja izradi novog grba opštine Prijepolje jeste taj što je zaključeno da na grbu Prijepolja, pored obeležja većinskog naroda trebaju da postoje i simboli Bošnjaka, koji ravnopravno ovde žive. Osnovni zahtev je izradom novog grba u potpunosti ispoštovan, istakao je predsednik Komisije za izradu simbola Izudin Šantić.

Iako se na novom grbu jasno vidi da u Prijepolju ravnopravno sa Srpskim narodom žive i Bošnjaci, brojne bošnjačke partije u lokalnom parlamentu nisu podržale predlog novog grba. Smatram da smo ovu istorijsku priliku trebali da iskoristimo svi i da jednoglasno usvojimo tu odluku, dodao je Šantić.