Prikupljeno i odvezeno na deponiju Duboko 36 tona kabastog otpada

Autor: uzice.rs
16. Septembar 2022
Prikupljeno i odvezeno na deponiju Duboko 36 tona kabastog otpada

Tokom akcije koju je organizovao Grad Užice u saradnji sa javno komunalnim preduzećima prikupljeno je i deponovano na regionalnu deponiju “Duboko” 36,34 tone kabastog otpada. U velikoj akciji relalizovanoj u četvrtak 15. septembra u vremenu od 8 do 15 časova učestvovala su javno komunalna preduzeća “Niskogradnja”, “Vodovod”, “Bioktoš”, “Deponija Duboko”, “Stan”, “Gradska toplana” i “Veliki park” sa svojim vozilima i ljudstvom.

Najviše kabastog otpada, čak 17 tona, odvezeno je iz MZ Rosulje, zatim slede Turica sa 4,22t i Terazije sa 4,34t. Iz naselja Carina odvezeno je 3,12t a iz Krčagova 2,12t. U dve mesne zajednice iz užeg centra grada Lipa i Centar prikupljeno je 4,34t kabastog, građevinskog i zelenog otpada. Najmanje kabastog otpada prikupljeno je u Gradskoj opštini Sevojno1,12t.

Akcija je organizovana sa ciljem da se u kratkom vremenskom periodu organizovano prikupi i na deponiju “Duboko” odveze što veća količina kabastog otpada, koji kasnije uglavnom završava na mestima koja za to nisu predviđena.

Nadležni su pozvali sugrađane da ubuduće kabasti otpad pripreme i odlože u dane kada je to planom JKP “Bioktoš” predviđeno za njihove mesne zajednice i ulice, ali i da to učine svakog poslednjeg vikenda u mesecu, kada se u okviru “BWL” projekta narandžasti kontejneri postavljaju na 20 lokacija u gradu.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs