Priredba i Dino park za 8. rođendan

23. Maj 2018
Priredba i Dino park za 8. rođendan

Osam godina rada ,,Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju” koji funkcioniše u prostorijama Doma ,,Petar Radovanović” obeleženo je priredbom u kojoj su učestvovali korisnici usluge, saradnici, gosti  i učenici srednjih škola. U okviru proslave osam godina rada Dnevnog boravka korisnici su sa vaspitačima i decom Doma ,,Petar Radovanović” posetili Dino park na Zlatiboru.

DB 2

Priredbi je prethodila prezentacija usluge Dnevni boravak koju je u prisustvu gostiju predstavio učenik Gimnazije, Darko Milutinović.

U okviru priredbe koju su zaposleni sa korisnicima, kroz grupne i individualne aktivnosti, pripremali dva meseca izvedena su dva skeča: ,,Mara i moda” i insert iz serije ,,Vruć vetar”. Korisnici su i recitovali pesme: ,,Kiša” ,,Vezen most” ,,Miševi često zbore o lavu” ,,Maj” ,,Osmeh” ,,Sijaj, sijaj zvezdice” pred publikom. Deca, mladi i odrasli su pevali pesme: ,,Devojko mala”od Idola  ,,Pesmu protiv malera”od Bajage i ,,Danas sam ok.” od Dina Merlina. Dugogodišnji saradnik Dnevnog boravka, sekretar Gradskog udruženja slepih i slabovidih Užice, Dušan Tošanić je pratio na gitari izvođenje pesama što je značajno ulepšalo priredbu.

DB 3

Kroz dramske radionice realizovane u Dnevnom boravku korisnici su se, zajedno sa učenicima srednjih škola iz internata, uz pomoć vaspitača, pripremali za uloge. Na ovaj način ostvaren je inkluzivni model rada koji uključuje decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju u vršnjačku grupu redovne populacije.

Priredbu je upotpunio originalni nastup dečaka iz internata, imitacija likova iz domaćih serija. Takođe, specijalni gost, Đorđe Polugić je prikazao svoj muzički talenat pevanjem i taktiranjem uz pesmu ,,A sad adio” koja je upotpunila skeč iz serije.

Obeležavanju osam godina rada su prisustvovali gosti: roditelji korisnika, zaposleni i korisnici Doma ,,Petar Radovanović”, predstavnici udruženja NVO, predstavnici Centra za socijalni rad Užice, učenici i nastavnici O.Š.,,Dušan Jerković” , predstavnici i volonteri Kancelarije za mlade.

Nakon priredbe gosti su se poslužili kolačima koji su prethodnog dana pripremljeni u Kulinarskoj radionici, a zaposleni su prisutnima podelili štampani materijal o Dnevnom boravku i radove sa kreativnih radionica.

Nakon priredbe, korisnici su bili radosni i prijale su im pohvale i podrška za uloženi trud. Roditelji su izrazili zadovoljstvo zbog izvedenog programa,  bili ponosni na svoju decu i zaposlene, koji sa njima rade punih osam godina.

33423414_10212059729388132_7802693174274555904_n

U okviru proslave osam godina rada Dnevnog boravka korisnici su sa vaspitačima i decom Doma ,,Petar Radovanović” posetili  Dino park na Zlatiboru. Tom prilikom vodič je predstavio deci različite vrste dinosaurusa uz detaljna objašnjenja njihovih karakteristika. Deca, mladi i odrasli sa smetnjama u razvoju su sadržajno proveli vreme učestvujući u raznim sportsko- rekreativnim aktivnostima u skladu sa svojim mogućnostima.