Priznanja za Arlemm i Nušićijadu

29. Februar 2016
Priznanja za Arlemm i Nušićijadu

Na 9. Susretima organizatora manifestacija Srbije koje organizuje Privredna komora Srbije, druga nagrada dodeljena je za promotivni spot video radu Kreativnog tima Džumadži koji je realizovan za potrebe promocije manifestacije Arlemm-a koja se, iako najmlađa na području Zapadne Srbije pozicionirala među najbolje. Muziku za spot komponovala je priznata kompozitorka Dragana Jovanović, rođena u Užicu a odrasla u Arilju. Nagradu su u ime organizatora Arlemm-a, Udruženja Muzikus, primili brat i sestra, Dragutin i Milica Mladenović.

Na istoj manifestaciji trećom nagradom odlikovana je Nušićijada, a koordinator turističke promocije Nušićijade i marketing menadžer TO Ivanjice, Milija Ostojić, odlikovan je “Turističkom slagalicom”.

Ostojić je istakao da je sada još više siguran da je obnavljanjem Nušićijade učinjen veliki iskorak ne samo za kulturu u Srbiji, već da je ona značajna za turistički identitet Ivanjice i turističke regije Zapdna Srbija. Podsetio je da je Nušićijada dobila nagradu EFE, Evropskih festivala za 2015. godinu u Briselu i da je ta nagrada uručena na Sajmu turizma u Briselu.

 

Nagrade kao što je “Turistička slagalica” obavezuju nas kao organizatore da idemo napred, istakao je Ostojić i dodao da se za ovogodišnju Nušićijadu koja će biti održana od 26. do 28. avgusta već pripremaju. Tema osme po redu Nušićijade je Mostovi u smislu premošćavanja razlika, podela, nejednakosti i svega onoga što nas deli. Trenutno se radi na planiranju pratećih programa i zaokružuje finansijska konstrukcija. Inače, Nušićijada koja je obnovljena trećinom sredstava finansira se iz budžeta opštine Ivanjica, trećinu donira Međunarodni Evropski progres, Stalna grupa za regionalni razvoj a ukupna suma svake godine bude upotpunjena sredstvima Ministarstva trgovine i turizma i donatora.

B.K.