Produžen rok za prijavu na konkurs za subvencionisanu nabavku ložnih uređaja

Autor: uzice.rs
19. Maj 2022
Produžen rok za prijavu na konkurs za subvencionisanu nabavku ložnih uređaja

Do 29. maja produžen je rok za prijavu zainteresovanih građana na Konkurs za mere smanjenja aerozagađenja iz individualnih izvora. Ukupno raspoloživa sredstva podsticaja Grada i Ministarstva zaštite životne sredine za ovu namenu iznose 45 miliona dinara.

Najveći iznos sredstava 30 miliona dinara opredeljen je za nabavku i ugradnju kotlova na gas, gde je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije do 100 hiljada dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om. Za meru nabavke i ugradnje toplotnih pumpi namenjeno je 5 miliona dinara a maksimalno učešće Grada i Republike Srbije do 200.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om.

10 miliona dinara opredeljeno je za nabavku i ugradnju kotlova ili etažnih peći i peći i šporeta na drvni pelet pri čemu je maksimalno učešće Grada i Republike Srbije je do 100.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om ( za kotlove i peći na pelet u sistemu grejanja) i 70.000 dinara sa PDV-om za peći i šporete na pelet.

Važno je naglasiti i da se prvi put ove godine dozvoljava učešće na konkursu fizičkim licima, odnosno objektima koji su u postupku legalizacije, s tim što se podrazumeva da su predata sva potrebna dokumenta do izdavanja rešenja o legalnosti odnosno o ozakonjenju objekta, što podrazumeva izveštaj o zatečenom stanju kao i elaborat geodetskih radova za sve mere, osim one koja se odnosi na nabavku kotlova na gas. Takođe prvi put za sredstva mogu konkurisati sva fizička lica sa teritorije grada, bez obzira na to da li je reč o gradskim ili seoskim mesnim zajednicama. I vlasnici stanova u stambenim zgradama koji nemaju uslove za priključenje na gradski toplovod mogu računati na subvencije ukoliko ispune neophodne uslove.

Sva neophodna dokumentacija i za privredne subjekte i za fizička lica dostupna je u konkursu objavljenom na zvaničnom sajtu Grada, kao i na portinirnici Gradske uprave i u zgradi Gradske opštine Sevojno.

Neophodne informacije građani mogu dobiti dobiti svakog radnog dana na telefon 031 592 421.

Prijave se predaju lično u pisarnici Gradske uprave za urbanizam, kancelarija br. 9 ili preporučeno poštom na adresu Grad Užice, Gradska Uprava za Urbanizam, Odeljenje za zaštitu životne sredine Dimitrija Tucovića 52, Užice.

Konkurs možete preuzeti OVDE.