Proglašeni pobednici konkursa “Tiha voda breg roni”

Autor: uzice.rs
17. Mart 2023
Proglašeni pobednici konkursa “Tiha voda breg roni”

Komisija za dodelu nagrada u okviru likovnog i literarnog konkursa na temu “Tiha voda breg roni”, koji povodom Svetskog dana voda tradicionalno raspisuju JKP “Vodovod” i RCU Užice donela je odluku o najboljim radovima. Nagrade će učenicima biti uručene na svečanosti zakazanoj za 22. mart, kada će biti otvorena i izložba svih dosadašnjih radova u prethodnih sedam godina.

 

Prema odluci komisije koju su činili profesori srpskog jezika i književosti Gordana Šmakić i Ivana Jočić prva tri mesta u okviru literarnog konkursa za učenike užičkih osnovnih škola od 11 pristiglih radova najbolji je rad Dunje Bacetić iz OŠ “Nada Matić”, drugo mesto pripalo je Neveni Jovičić iz OŠ “Aleksa Dejović” dok je trećeplasirani rad Teodore Jevtić učenice OŠ “Nada Matić”.

Komisija je odlučila i da pohvalnice dodeli Lazaru Novakoviću i Milici Gavrilović učenicima “Prve osnovne škole Kralja Petra II” i Vladu Viriću, učeniku OŠ “Milivoje Borović” Mačkat.

O likovnim radovima odlučivali su diplomirana keramičarka Ana Lazić, diplomirana slikarka Marija Đokić i diplomirana slikarka – keramičarka Sofija Bunardžić. Prema njihovoj oceni od čak 80 pristiglih radova prvo mesto na likovnom konkursu pripalo je Strahinji Novakoviću, učeniku “Prve osnovne škole Kralja Petra II”, drugi je rad Petra Kovačevića, učenika OŠ “Stari grad”, a treći rad Hane Drndarević učenice “Prve osnovne škole Kralja Petra II”. Pohvalnice će biti dodeljene Tijani Aleksić i Teodori Lazić učenicama OŠ “Miodrag Milovanović Lune”, Nađi Drndarević, učenici “Prve osnovne škole Kralja Petra II”, Aleksandru Mariću, učeniku OŠ “Slobodan Sekulić” i učenicima OŠ “Stari grad” Danilu Anđiću i Anji Lukić.

Dodela nagrada biće upriličena 22. marta na Svetski dan voda u prostorijama RCU Užice, a istog dana biće otvorena i izložba “H2O” u okviru koje će biti postavljenisvi dosadašnji radovi učenika u okviru sedmogodišnjeg likovnog i literarnog konkursa JKP “Vodovod” i RCU.

Izložba za posetioce će biti otvorena od 22. marta do 30. marta radnim danima od 08 do 16 sati, a zainteresovanim građani na poklon će dobiti radove po izboru (izuzev nagrađenih).

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs