Projekcija dokumentarnog filma ’’The U.S. vs. John Lennon’’

07. Decembar 2020
Projekcija dokumentarnog filma ’’The U.S. vs. John Lennon’’

Povodom 40 godina od ubistva Džona Lenona, muzičara i borca za ljudska prava, u utorak 8.decembra sa početkom od 15 časova u klubu GKC-a biće organizovana projekcija dokumentarnog filma ’’The U.S. vs. John Lennon’’.

Ovaj dokumentarac osvetljava slabo poznato poglavlje moderne istorije u kome su predsednik i njegova administracija uposlili vladinu mašineriju kako bi vodili tajni rat protiv najpopularnijeg svetskog muzičara. David Leaf i Džo Sešeinfeld istražuju Lenonov preobražaj od simpatičnog “čupavca” do antiratnog aktiviste i inspirativne ikone, te otkrivaju istinitu priču o tome zašto ga je američka vlada pokušala ućutkati.

Ovaj film donosi svedočanstva o značajnim događajima i atmosferi koja je vladala u periodu ‘60ih I ‘70ih godina, gde nam je Lenon predstavljen u svetlu u kakvom ga možda mnogi ne poznaju: principijelan, duhovit i izvanredno harizmatičan mladić koji odbija ćutati u dodiru sa nepravdama.

Ulaz na projekciju je slobodan, a publika je u obavezi da se pridržava svih propisanih mera zaštite (korišćenje zaštitnih maski, održavanje distance, upotreba dezinfekcionih sredstava).