Promocija društve igre “Igrom kroz užički kraj”

Autor: uzice.rs
10. Oktobar 2023
Promocija društve igre “Igrom kroz užički kraj”

U okviru Programa obeležavanja Dana grada predstavljena je društvena igra “Igrom kroz užički kraj”, koautorski projekat Društva istoričara Užice, Udruženja Roditelj Užice i užičke Umetničke škole.

“Društvena igra ,,Igrom kroz užički kraj” osmišljena je kao zabavna, takmičarska, ali i edukativna igra za sve uzraste, uzimajući u obzir bogatu kulturno-istorijsku baštinu užičkog kraja, znamenite ličnosti, lokalitete, događaje, manifestacije, institucije, gastronomiju, ali i zabavne sadržaje vezane za naš kraj, istakla je Vesna Lučić iz Društva istoričara Užice.

Prema njenim rečima ovaj projekat nastao je na inicijativu Udruženja “Roditelj”, a istoričari i profesori i učenici Umetničke škole su se veoma rado odazvali, sa željom da svima, a naročito mladima predstave vrednosti Užica. Nema ograničenja kada su u pitanju godine, jer je igra namenjena svim uzrastima, mlađima da nauče, a starijima da se podsete svih znamenitosti i ličnosti po kojima je grad poznat.

Uz zahvalnost autorima na dobroj ideji i realizaciji ovog projekta, Slobodan Šiljković član Gradskog veća izrazio je nadu da će ovakvih i sličnih projekata u budućnosti biti i više.

“Naš grad koji je juče obeležio 694. rođendan ima zaista veliku kuturno istorijsku baštinu, koju moramo čuvati ali se i truditi da o njoj brinu i generacije koje dolaze. Negde je ova igra i nama pokazatelj na čemu treba dalje raditi”.

Šegrt, kalfa i majstor čine tri nivoa igre, koja je slična igri “Ne ljuti se čoveče”, gde su i pitanja gradacijski postavljena. Ovo je poručuju autori sigurno jedan od najzanimljivijih načina da se kvalitetno provede slobodno vreme i nauči mnogo toga o gradu u kome svi živimo. Sa druge strane prilika je da se na zanimljiv način sa njim upoznaju oni koji nisu iz Užica.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs