Protesti sutra u Užicu, Pesku, Zlatiboru, Prijepolju i Novoj Varoši

03. Decembar 2021
Protesti sutra u Užicu, Pesku, Zlatiboru, Prijepolju i Novoj Varoši

Ekološka udruženja i pristalice ekološkog pokreta „Kreni-promeni“ kao, opozicione političke stranke i građan za sutra su najavili protest blokadom puta u Užici. U 14 časova Užičani će blokirati magistralni put Užice-Zlatibor i to kod „Železničkog mosta“ .

Ekologija je postala prva tema grada na Đetinji ali i očuvanja prava građana pa je interesovanje za protest sve veće. Kako saznajemo, saobraćaj će biti zaustavljen, ne samo telima već i vozilima, ali organizovan za propuštanje vozila Hitne pomoći i vatrogasne službe.

Podsećamo da su ekološki aktivisti i građani blokirali i prošle subote saobraćaj u više gradova zbog donesenih zakona o referendumu i eksproprijaciji. Prethodne subote u Užicu nije bilo najavljene blokade, ali je nekoliko desetina spontanookupljenih građana ipak blokiralo saobraćaj na sat vremena.

Za ovu subotu pored u Užicu, na području Zlatiborskog okruga najavljeni su protesti u Pesku na magistralnom putu između Požege i Kosjerića, u Prijepolju, Novoj Varoši (magistralni put Užice – Prijepolje) i na Zlatiboru.

Ovome dodajemo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP)  saopštilo da građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, prijavu MUP-u mogu podneti pozivom na broj 0800104103.