Područje Čajetine bez struje, putevi prohodni, odloženo odvoženje smeća,

Autor: zlatiborpress.rs
27. Februar 2023
Područje Čajetine bez struje, putevi prohodni, odloženo odvoženje smeća,

Zlatibor i Čajetina su se suočili sa jakim snežnim padavinama, ali su uspeli da održe putne mreže i ulice prohodnim. U tome su pomogli radnici koji su bili angažovani na čišćenju snega. Dva traktora i tri kramera bila su aktivna tokom celog dana i noći, kako bi se sneg uklonio sa puteva i ulica. Prilazi javnim institucijama i objektima od interesa takođe su bili očišćeni, kako bi se obezbedio nesmetan pristup tim objektima. Na području opštine Čajetina trenutno nema električne energije zbog kvara na dalekovodu visokog napona. 

Iako su putevi i ulice uglavnom prohodni, vozačima se savetuje da budu posebno oprezni tokom vožnje, s obzirom na prisustvo snega i leda koji mogu učiniti put klizavim i otežati upravljanje vozilom. Važno je da vozači prilagode brzinu uslovima puta i koriste adekvatnu opremu, kako bi izbegli neželjene situacije.

Ukupno gledano, JKP Vodovod Zlatibor i KJP Zlatibor su se uspešno nosili sa obilnim snežnim padavinama, zahvaljujući pažljivoj pripremi i angažmanu nadležnih organa. Vozači i građani bi trebalo da budu svesni teških uslova i da se prilagode situaciji kako bi izbegli neželjene situacije.

Iz KJP Zlatibor obaveštavaju da će pražnjenje zelenih kanti i kontejnera u naseljenom mestu Čajetina, koje je danas i sutra po programu, biti odloženo, zbog jakih snežnih padavina i otežanog pristupa ulicama i komunalnim posudama.
Nadamo se da će se uskoro stvoriti uslovi za nastavak naših redovnih aktivnosti, a mi ćemo vas o svemu blagovremeno obaveštavati, navode iz ovog preduzeća.