Putopisom do turista iz Kine

03. April 2018
Putopisom do turista iz Kine

Reporter kineske televizije „Travel Chanel“ Artur Čang Vej koji je protekla dva dana bio gost Zlatibora, fasciniran je kvalitetom turističke ponude na Zlatiboru, pre svega brojem ležajeva u hotelima visoke kategorije, uslovima za kongresni i sportski turizam, zabavnim sadržajima kao što su Dino i Avantura park, uslovima za aktivan odmor. Gostovanje reportera najmnogoljudnije zemlje sveta deo je uspešne saradnje Turističke organizacije Zlatibor i Turističke organizacije Srbije.

Za vreme boravka na najposećenijoj srpskoj planini Čang Vej obišao je najznačajnije atrakcije u okruženju i upoznao se sa svim pogodnostima i uslugama koje Zlatibor pruža svojim gostima.

Novinar i reporter na svom proputovanju kroz Srbiju obilazi najznačanije turističe atrakcije i priprema snimanje emisije koja će biti prikazana na jednoj od najgledanijih televizija u Kini. Putopise kineskog Travel Chanel-a pregleda preko 800 miliona ljudi širom sveta, a u jednoj tako uzbudljivoj reportaži naći će se i Zlatibor.

08 Stopica pecina

Obilazak Stopića pećine na njega je ostavio poseban utisak, a bigrene kade uporedio je sa svetski poznatom turskom banjom Pamukale. Poseban značaj za njega je imao obilazak Muzeja „Staro selo“ u Sirogojnu, gde je imao priliku da se upozna sa istorijom i tradicijom srpskog naroda i sa starim zanatima koji se u Sirogojnu još uvek neguju.

Reporter Artur Čang Vej sa Turističkom organizacijom Zlatibor dogovorio je dolazak ekipe Travel Chanel-a u septembru, kada će snimanje emisije o Srbiji i Zlatiboru biti realizovano.

Početkom 2018. godine na Zlatiboru je boravila TV ekipa Nacionalne televizije Kine, a velika zainteresovanost kineskih medija za Zlatibor i povećanje broja kineskih turista u prva četiri meseca ove godine najbolji su pokazatelji napora koje Turistička organizacija Zlatibor ulaže u marketinške aktivnosti i osvajanje novih tržišta.