Radni sastanak sa ambasadorom Republike Slovenije Damjanom Bergantom

Autor: uzice.rs
13. Oktobar 2022
Radni sastanak sa ambasadorom Republike Slovenije Damjanom Bergantom

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sastala se danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Srbiji Damjanom Bergantom. Sastanku su pored saradnika ambasadora i gradonačelnnice prisustvovali i predsednica Gradske opštine Sevojno Mirjana Đurić i direktor “Impol Sevala” Ninko Tešić.

Ekonomska i privredna saradnja, turistički potencijali i mogućnosti za unapređenje saradnje u svim oblastima, glavne su teme sastanka, tokom kog je gradonačelnica Užica ambasadora Slovenije upoznala sa prioritetima i velikim projektima čija realizacija je u toku.

Posebna pažnja posvećena je zaštiti životne sredine, a kako je istakao ambasador Bergant, spremni su da se uključe i pruže podršku za spremne projekte iz te oblasti.

Bila je ovo prilika i da se razgovara o poslovanju “Impol Sevala”, kompanije čiji je većinski vlasnik iz Republike Slovenije i koja je odličan primer veoma uspešne privatizacije.

U narednom periodu biće nastavljeni razgovori i razmotrene mogućnosti za konkretne oblike saradnje između grada Užica i gradova i opština u Republici Sloveniji.

Fotografije preuzete sa www.uzice.rs