Razgovarajmo o mentalnom zdravlju porodice

Autor: doktok.rs
14. Maj 2022
Razgovarajmo o mentalnom zdravlju porodice

Platforma za besplatne zdravstvene konsultacije DokTok pokrenula je u aprilu kampanju “Razgovor koji leči” u saradnji sa Psihoanalitičkim društvom Srbije u okviru koje je omogućila besplatnu psihološku podršku svakog dana u nedelji. Da je interesovanje za razgovore sa psiholozima i psihoterapeutima  prevazišlo sva očekivanja, govori u prilog činjenica da je  tokom aprila meseca poslato više od 200 upita za online psihološku podršku putem platforme.

Briga o mentalnom zdravlju pojedinca, ali i cele porodice poslednjih godina sve je prisutnija  i sve prihvaćenija.  Sa digitalizacijom i razvojem telemedicine i mogućnosti su sada veće jer su sve više prilagođene potrebama i navikama pojedinca. Porodični terapeuti potvrđuju da se online savetovanje pokazalo efikasnim i u podsticanju mlađih generacija, dece i tinejdžera na terapiju jer je ovoj populaciji ugodnije korišćenje interneta. Uz pomoć telemedicine, mogućnost online razgovora sa stručnjakom postala je dostupna kad god vam je potreban razgovor i podrška, bez obzira na vreme i mesto. DokTok platforma je upravo mesto gde korisnik može dobiti psihološku podršku koja je izuzetno važna, ali i nužna bilo da se nalazi u svom domu ili u nekom drugom ambijentu gde se oseća komformno.

U okviru kampanje “Razgovor koji leči”, koja se nastavlja i tokom meseca maja, a povodom Međunarodnog dana porodice koji se obeležava 15. maja biće održan još jedan online događaj – DokTok live na temu važnosti mentalnog zdravlja porodice kao stuba društva.  O ovoj važnoj temi govoriće primarijus dr Olivera Aleksić Hil – dečji psihijatar, psihoanalitičar za odrasle, psihoanalitički psihoterapeut za decu i adolescente i porodični terapeut.
Događaj će biti održan na Instagram profilu platforme DokTok u nedelju 15. maja u 18 časova.

DokTok psiholozi i psihoterapeuti su svakoga dana dostupni na platformi za razgovor. Oni su tu da pruže online podršku porodicama koje imaju teškoće sa decom i adolescentima, da vas saslušaju ako ste uznemireni ili prolazite kroz težak period, da vam pruže savet i neophodnu psihološku podršku. Ukoliko želite da razgovarate sa  nekim, posetite sajt www.doktok.rs, kreirajte svoj nalog i odaberite željenog stručnjaka za konsultaciju.

Fotografija u tekstu—doktok.rs