Region

Zlatibor spreman za prvomajske praznike

AUTOR | Uzička Republika Press

Zlatibor-1
27.04.2018.

Iz Turističke organizacije Zlatibor najavljuju bogat program za 1. maj na Zlatiboru, jednom od vodećih turističkih centara Srbije koji ove godine proslavlja 125. godina turizma. Višečasovni program raznovrsnih animacija za najmlađe i starije počinje u 15 sati.

Zabavni program Zorana Kesića, autora i voditelja emisije 24 minuta sa Zoranom Kesićem, počinje u 19 časova. Sat kasnije na Kraljevom trgu nastupiće grupa Inspektor Blaža i kljunovi.

Turistički radnici na Zlatiboru spremno dočekuju prvomajske praznike i nadaju se velikom broju gostiju iz Srbije i zemalja u okruženju, tako da će prema najavama i rezervacijama, smeštajni kapaciteti biti popunjeni preko 85%.

Biće puna i izletišta u okolini Zlatibora, na kojima posetioci tradicionalno organizuju prvomajki uranak. Gosti Zlatibora moći će da računaju na mnoštvo zabavnih, kulturnih, muzičkih i sportsko-rekreativnih sadržaja.

Svoje kapacitete prilagodili su i mikrolokaliteti poput Dino parka i Avantura parka, a TO „Zlatibor“ se i ovoga puta potrudila da za goste pripremi odgovarajući propratni program na Kraljevom trgu.

Jedan od sadržaja koji su ponuđeni zlatiborskim turistima je auto-kamp na Tić Polju. Za Prvi maj se očekuje veći broj individualnih poseta, a od polovine maja kamp će ugostiti organizovane grupe, koje su najavljene još u toku prethodne godine. Iz Turistička organizacije „Zlatibor“ očekuju da će predstojeća kamping sezona biti veoma uspešna i po svim najavama bolja od prethodnih.

Prvomajski program na Zlatiboru organizuju Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Sportski centar Čajetina i JP Gold gondola.