Region

Predstava iz Priboja najbolja u regionu

AUTOR | uzickarepublikapress.rs

laki komad 2
10.05.2017.

Predstava „Laki komad“ Amaterske pozorišne scene Priboj pobednik je ovogodišnje 11. Smotre dramskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga, koja se održava u Bajnoj Bašti. Odlukom selektorke smotre glumice Mirjane Trebinjac predstava koju igraju glumci iz Priboja proglašena je za najbolju.

Laki-komad-800x500_c

Ovo nije jedina nagrada koju je osvojila Amaterska pozorišna scena Doma kulture iz Priboja, nagrade su pripale i Dragani Vidaković za najbolju žensku ulogu, Miloradu Damjanoviću za najbolju režiju i Sanji Mimić za najbolju scenografiju.

Pobedom na ovoj Smotri Amaterska pozorišna scena je obezbedila učešće na Festivalu amaterskih pozorišta Zapadne Srbije 2017, koji će se ove godine održati u Prijepolju.

Drugo mesto osvojila je predstava „Karamazovi“,  Klub Teatar – Prijepolje.

Ostale nagrade na  XI Smotri u Bajinoj Bašti.
Dramsko–pedagoški rad – Valentina Zlatanović Marković, predstava „Ordinacija“- Užice;
Muzika, Nenad Urošević – Bili, predstava „Tmuša“, Dom Kulture Prijepolje;
Kostimi Jelena Stojanović, predstava „Tmuša“,  Dom Kulture Prijepolje;
Najperspektivnija glumica, Nevena Kovačević, predstava „Bluz Osmeh“, Bajina Bašta;
Najperspektivniji glumac, Darko Radivojević predstava „Ordinacija“, Užice;
Ženska epizoda, Nevena Vukotić predstava, „Lajanje na zvezde“, Arilje;
Muška epizoda, Miloš Milošević predstava „Tmuša“, Dom Kulture Prijepolje;

Glavna muška uloga Branko Potežica predstava „Karamazovi“,  Klub Teatar – Prijepolje.

Treba istaći da je Priboj značajnim sredstvima finansijski podržala ovu predstavu u kojoj su angažovani profesionalni scenograf i kostimograf, šminker, ton i rasveta što je uz vrhunsku glumu na nivou profesionalnih ansambala, samo potvrdilo da je pribojska pozorišna scena spremna za skorašnji prelazak u profesionalni statu.
Inače, tematika komada koja na duhovit način govori o generalovom sinu propalom intelektualcu oko koga su različiti karakteri spremni na izdaju, prevaru pa čak i na ubistvo, bravuroznom glumom predstavljena je publici na urnebesno komičan način tako da na svakom izvođenju publika od prve do poslednje scene uživa u salvama smeha i aplauza.